ADYÜ 2022-2023 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Eğitim

ADYÜ 2022-2023 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

ADYÜ 2022-2023 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tıp, eczacılık, diş ve sağlık bilimleri fakülteleri 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, felaket sonucu kaybedilen öğrenciler için hatıra ormanı oluşturulduğunu belirtti. Rektör Turgut, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, merhamet ve özveri gerektiren mesleklerinde çaba göstermelerini vurguladı. Tören, öğrencilerin bölüm başkanları eşliğinde yeminlerini okumalarıyla sona erdi. Törene, Vali Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve diğer yetkililer katıldı.

20.07.2023 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tıp, eczacılık, diş ve sağlık bilimleri fakülteleri 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

ADYÜ'den yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, tüm öğrencilerin katılımıyla bir yemin töreni gerçekleştirmeyi hayal ettiğini belirterek, "6 Şubat felaketinden ötürü ne yazık ki aramızda olmayan kardeşlerimiz var. Bölgemizde 50 binden fazla, ilimizde 8 bin 278 ve üniversitemizde 31'i personelimiz olmak üzere toplamda 230 evladımızı kaybettik. Kendilerine Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Acımız çok büyük. 199 evladımızı ebediyete uğurladık. Onları asla unutmayacağız ve isimlerini Üniversitemizde yaşatmaya gayret göstereceğiz. Bu anlamda vefat eden kardeşlerimiz için kampüs alanımız içerisinde bir hatıra ormanı oluşturduk. Bugün, burada hem kayıplarımızı anmak hem de mezun olan öğrencilerimize asrın felaketinden ötürü yapamadığımız mezuniyet töreni yerine, mesleğe ilk adımlarını atmak için yapılması zorunlu olan yemin törenini organize ettik. İnşallah ileriki yıllarda bu etkinliklerimizi sağlıkla yapacağız. Rabbim bu millete bir daha böyle felaketler göstermesin." dedi.

2023-2004 eğitim-öğretim yılının yüz yüze yapılabilmesi adına çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktaran Rektör Turgut, bir çok binada onarım çalışmasının tamamlandığını ifade etti.

Mezun olan öğrencilere kariyer yolculuklarında başarılar dileyen Turgut, "Meslekleriniz, merhamet ve özveri gerektirir. Yapacağınız her işi iki kere düşünün bir kere yapın. Çıtanızı yüksek tutun ve her zaman bu hedeflere ulaşmak için azami derecede çaba gösterin. Öğrenmede ve öğretmede cömert olunuz. Bilesiniz ki veren el alan elden üstündür. Genç dimağlarınız ile okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve İnşallah birilerine öğretmeyi kendinize şiar edininiz." ifadelerini kullandı.

Yemin Töreni Programı, Tıp, Eczacılık, Diş ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri öğrencilerinin bölüm başkanları eşliğinde, kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okumalarıyla son buldu.

Törene, Vali Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Talip Kurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Üniversite Genel Sekreteri Ramazan Tatar, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim ADYÜ 2022-2023 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement