Avcı'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne Övgü - Son Dakika
Eğitim

Avcı'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne Övgü

Avcı\'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği\'ne Övgü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kafkasya Üniversiteler Birliğinin (KÜNİB) bölgesel barış ve huzurun gelişmesi, ekonomik altyapının oluşması ve geleceği kuracak gençlerin ortak programlarla yetiştirilmesi bakımından stratejik önem taşıdığını söyledi.

22.05.2013 12:59

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı'nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kafkasya Üniversiteler Birliği III. Genel Kurulu "Kafkasya Bölgesinin Geleceğinde Eğitimin Rolü" Genel Kurul Oturumuna katıldı.

Bakan Avcı, Kafkasya Üniversiteler Birliği 3. Olağan Kongresi'nin açışında yaptığı konuşmada, KÜNİB'in yıllarca savaşların, yıkımların olduğu ve dünyanın en stratejik bölgelerinden biri kabul edilen Kafkasya coğrafyasının geleceğini, ilmin ışığında düşünme ve kurma endişesiyle bir araya gelmiş bir organizasyon olduğunu söyledi.

10 ülkeden 60'a yakın üniversitenin bir araya gelmesinin, gelecek açısından ümit verici bir gelişme olduğunu ifade eden Bakan Avcı, bölgesel anlamdaki bu birliğin, diğer dünya üniversite birlikleriyle de ağlarını genişleterek dünya barışına önemli katkılar sunacağını kaydetti. Bakan Avcı, "KÜNİB, bölgesel işbirliklerini somut olarak geliştirerek, ortak bir geleceğin inşa edilmesine hizmet edecektir" dedi.

Toplantıda, konuşmaların ardından KÜNİB'e yeni katılan üniversitelerin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Yeni üyelerle KÜNİB'in üye sayısı 58'e ulaştı.

KÜNİB'den Prof.Dr. Ömer Özkan'a ödül

Toplantıda, organ nakli konusunda önemli başarılara imza atan ve Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Re-konstruktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a, Kafkasya Üniversiteler Birliği 2013 Yılı Bilim Ödülü verildi.

Kongreye Türkiye'den de üye üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, TİKA Başkanı Serdar Çam, Hazar Strateji Enstitüsü Genel Sekreteri Haldun Yavaş ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse de katıldı.

Başkent Bakü'de başlayan kongreye, Türkiye, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Kazakistan, Ukrayna, İran, ABD, Kıbrıs ve diğer ülkelerden rektör ve akademisyenler ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

Törenin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Avcı'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement