Avrupa'nın Arapça Eğitimine Türk Akademisyen İmzası - Son Dakika
Eğitim

Avrupa'nın Arapça Eğitimine Türk Akademisyen İmzası

Avrupa\'nın Arapça Eğitimine Türk Akademisyen İmzası

Avrupalılar, Arapça'yı Türk akademisyen Doç. Dr. Mehmet Hakkı Suçin'in hazırladığı programla öğrenecek.

18.06.2013 18:00

Gazi Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suçin'in başlangıç düzeyindeki öğrenciler için kaleme aldığı Arapça öğretim programında, etkin iletişime geçebilmek için hangi bilgi ve becerilerin geliştirilmesi konusunda açıklamalar, dil yapıları, tema ve içerikler bulunuyor.

Avrupa Birliği ülkelerine referans olacak programda, Arapça öğretiminde kullanılacak ders kitapları ve öğretim materyallerine de yer veriliyor.

-"Program öğrenci merkezli"

Doç. Dr. Suçin, yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu ile uluslararası Arap örgütlerinin desteklediği İbn-i Sina İnsani Bilimler Enstitüsü yetkililerinin, kendisine Arapça öğretim programlarını hazırlaması teklifinde bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine çalışmalara başladığını belirten Suçin, hazırladığı Arapça öğretim programının özelliklerini şöyle anlattı:

"Programı hazırlarken 'Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni' çerçevesini göz önünde bulundurdum. Program, iletişimsellik, okuma, yazma, konuşma, dinleme olmak üzere dört dil becerisini kapsıyor. Ayrıca öğrenci merkezli ve sarmal olma özelliği gösteriyor. Program, şimdilik temel dil becerilerini kapsayan başlangıç seviyesi A1 ve A2 düzeyini içeriyor. Bu düzeylerde öngörülen tema ve içeriklerle, Arapça dil yapıları da belirlenmiş durumda."

-Orta ve ileri seviye Arapça öğretim programı da hazırlanacak

Konuyla ilgili Fransa'nın Lille şehrindeki "Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni Çerçevesinde Arapça Öğretim Programlarını Tasarlama Yöntemleri" sempozyumuna katıldığını dile getiren Suçin, burada "Yabancı Dil Olarak Arapça Öğretim Programı" başlıklı sunum yaptığını ifade etti.

Sempozyuma Avrupa Parlamentosundan milletvekilleri, Avrupa ve Arap ülkelerinden çok sayıda eğitim ve müfredat uzmanı ile akademisyenin katıldığını bildiren Suçin, "Hazırladığım programın başarısı, akademisyenlerin bu programla ilgili hazırladıkları analitik bildirilerde de kendini gösterdi" dedi.

İbn-i Sina İnsani Bilimler Enstitüsü öncülüğünde Avrupa Parlamentosu, İslam Eğitimi, Bilim ve Kültür Organizasyonu gibi kuruluşların desteğiyle öğretim programının B1, B2, C1, C2 düzeylerini de hazırlayacağını anlatan Suçin, böylece programın tamamlanacağını kaydetti.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Avrupa'nın Arapça Eğitimine Türk Akademisyen İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement