Bakan Avcı, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Katıldı - Son Dakika
Eğitim

Bakan Avcı, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Katıldı

Bakan Avcı, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi\'ne Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından gerçekleştirilen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin "Medya Okur Yazarlığı" başlıklı oturumunun moderatörlüğünü yaptı.

15.11.2013 17:59

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen oturumda kısa bir konuşma yapan Bakan Avcı,''çocuk ve medya" konusuna daha çok çocuklar açısından bakmaya çalıştığını belirterek, "Fakat bu konuda bütün sorumluluğu medyaya yüklemenin de haksızlık olacağını düşünüyorum" dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Fatih Projesi"nin medya okuryazarlığıyla doğrudan ilişkili, birbirine kaynak, içerik ve ortam sunan bir proje olduğunu belirtti.

"Eğitim materyallerinin hazırlanması için çalışmalara devam ediliyor"

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da, Bakanlığın son yıllardaki medya okuryazarlığı çalışmaları ve politikalarından çeşitli örnekler verdi.

Medya okuryazarlığıyla ilgili eğitim materyallerinin hazırlanması için çalışmalara devam edildiğini belirten Kocabıyık, "Okullara medya okuryazarlığı kulüplerinin kurulması gibi çalışmalar müdürlüğümüz tarafından planlanmıştır ve hayata geçirilecektir. 2007-2008 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen medya okuryazarlığı seçmeli dersinden 3 milyon 915 bin 482 öğrenci faydalanmıştır "ifadelerini kullandı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise, çocuk ve medya ilişkisinin ele alındığı 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin son derece verimli geçtiğini belirtti. Karakaya, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kongrenin bir oturumunun başkanlığını yapmasının kongreye ayrı bir zenginlik kattığını vurguladı.

Kaynak: MEB

Son Dakika Eğitim Bakan Avcı, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement