Bu Yıl Herkes Üniversiteye Yerleşebilir! - Son Dakika
Eğitim

Bu Yıl Herkes Üniversiteye Yerleşebilir!

Bu Yıl Herkes Üniversiteye Yerleşebilir!

2013 Yükseköğretim Kontenjan Kılavuzu Yayımlandı. Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemlerine başlayacaklar.

28.06.2013 16:59

2013 LYS sonrasında adayların tercih heyecanı başladı. ÖSYM'nin geçtiğimiz günlerde yayımladığı tercih kılavuzunda, 1 milyona yakın kontenjanın olması ki bu rakamın da LYS'ye giren adaylardan fazla olması hemen hemen herkesin bu sene üniversiteye girebileceği izlenimini veriyor.

Son iki yıldır yüz binlerce üniversite kontenjanının boş kalması, bu sene YÖK'ü harekete geçirdi. Birçok bölümün kontenjanları geçtiğimiz yıllarda yapılan tercihler dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Eğitim Fakültelerinde birçok bölümde öğrenci alımı durdurulurken, Fen Edebiyat Fakültelerinde de birçok bölümün kontenjanlarında ciddi azaltılmaya gidildi.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, tercih dönemi öncesinde adayları uyarıyor. Üniversite adaylarını, tercihleri yapmadan önce kontenjan kılavuzunu dikkatlice incelemeleri konusunda uyaran Abbas Güçlü,adaylara bölüm ve üniversite seçerken Türkiye ortalamasının dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Kontenjan sayıları ve sınva giren adayların sayılarına vurgu yapan Güçlü, tercih dönemini iyi değerlendiren adayların istedikleri bölüme yerleşebileceğini de belirtti.

İşte Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü'nün tercih tavsiyeleri Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Bu Yıl Herkes Üniversiteye Yerleşebilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement