Bülent Erkmen, Deneyimlerini Aktardı - Son Dakika
Eğitim

Bülent Erkmen, Deneyimlerini Aktardı

Bülent Erkmen, Deneyimlerini Aktardı

Bülent Erkmen, +1 Tasarım Günlerinde Üniversite Öğrencilerine Deneyimlerini Aktardı!

02.07.2010 11:03  Güncelleme: 11:30

+1t Tasarım Günleri'nde dördüncü gününün konuğu, tasarım dünyasının deneyimli ve önde gelen isimlerinden Bülent Erkmen'di. 2 saati aşkın sürede, portfolyosundaki önemli çalışmaları paylaşan Erkmen, "Gazetenin yüzü, vitrinidir. Ama iyi bir gazetecilik yoksa, gazetenin vitrini yani birinci sayfası da kurtarmaz." dedi.

Gazete tasarımcısı olmamasına rağmen, iki gazete yaptığını söyleyen Bülent Erkmen, Hasan Cemal yönetimindeki Cumhuriyet'in ve Taraf'ın yeni mizanpajını hazırlarken yaşadığı deneyimleri aktardı. Cumhuriyet günlerini "Herkesin bağırdığı, boyalı basının, renklerin şehvetimin hüküm sürdüğü, basının bir şey söylemeyi bağıma olarak gördüğü dönemdi." diyerek anlatan Erkmen, "Ben gazetenin temel kimliğini sürdürmek adına; sakin halinin karşılığını aramaya çalıştım." dedi.

Gazetenin yüzünün bir vitrin olduğunu belirten ünlü tasarım sanatçısı, bunun gazetenin içeriğinden bağımsız olmayacağını savunarak, Cumhuriyet örneğini verdi: "Cumhuriyet'te, 'Siz o vitrinin değişik görünmesini sağlayacak yeni bir gazetecilik anlayışı olarak ne getiriyorsunuz?' dedim.

Çalıştılar, sıkıldılar, bana kızdılar. Onlara 'İçeriği değiştiremiyorsanız, dışını da değiştirmeyelim' dedim." Nadir Nadi'nin ölümü ve Hasan Cemal'in ayrılmasından sonra kendisinin de Cumhuriyet'ten koptuğunu söyleyen Erkmen, getirdiği standartların hâlâ izlerinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Bülent Erkmen, Deneyimlerini Aktardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement