Bursa'da MTSK Yöneticilerine Yönelik Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Eğitim

Bursa'da MTSK Yöneticilerine Yönelik Toplantı Yapıldı

Bursa\'da MTSK Yöneticilerine Yönelik Toplantı Yapıldı

Bursa'daki 136 adet MTSK'nın yöneticilerine, MTSK Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ve bunların gerekçeleri hakkında Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Dursun tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

12.11.2013 11:14  Güncelleme: 11:11

Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Dursun, 17 ilçenin özel öğretim kurumlarına bakan şube müdürlerinin da katılımıyla Çarşamba Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 03.02.1987 yılında yayımlanan MTSK Yönetmenliği'ni günümüz şartlarına uygun hale getirmek amacıyla yapılan değişikliklerin nedenleri üzerinde durdu. Sürücü belgesi sürecinin AB kriterlerine uygun hale getirilmesi, teorik ve direksiyon eğitimi sürecinde yaşanan sorunlar, pist alanlarının işlevsizliği ve sınav alanında yaşanan sorunların yönetmelik değişikliğini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Ehliyet sınavı sistemindeki en büyük problemin sürücü belgesine sahip olan adayların pratik eksikliğinden ve yeterli bir direksiyon sınavına muhatap olmamalarından kaynaklandığını belirten Dursun, yeni yönetmeliğin her türlü şartta araba kullanabilen kişilerin sürücü belgesi alabilmesi amacıyla sınav süresini ve zorluk derecesini arttırdığını söyledi. Ülkemizde ilk kez direksiyon sınavına giren adaylarda başarı oranı %98 iken AB ortalamasının %58, İngiltere´de %45, Hollanda'da ise % 48 dolaylarında olduğunu vurgulayan Ali Dursun, kurs binası ile direksiyon eğitim alanının arasında en azla 30 km mesafe bulunması zorunluluğu getirildiğini, teorik derslerin eğitimini tamamlayan kursiyerlerin teorik eğitim sınavına, direksiyon eğitimi dersini tamamlayan kursiyerlerin de direksiyon eğitimi dersi sınavına girebilmelerine imkan verildiğini açıkladı. Sınavlarda başarısız olanlara tanınan sınav hakkının dörde indirildiğini, direksiyon eğitimi dersi sınavlarında başarısız olan kursiyerin kurstan kaydının silinmeyerek istemeleri halinde aynı kurumda ücretini ödemek ve sadece direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilmesine imkan tanındığını söyledi.

Direksiyon eğitim alanı ve direksiyon eğitim simülatörünün kullanılması durumunda, direksiyon eğitim simülatörünün kursiyerlerin değerlendirilebilmesine ilişkin kriterler sunması, kurumların gerekli araç donanımlarına, algı ve refleks ölçen senatvolara sahip olmaları ve kursların her sürücü adayına ait eğitim kayıtlarını ve sonuçlarını arşivleyebilmeleri gereğini belirten Dursun, direksiyon sınavlarında toplam 4 hak sonunda başarısız olanların, yeni direksiyon eğitim programına katılacaklarını, bunun karşılığında kursa direksiyon eğitim ücret farkını ödeyerek 4 sınav hakkı daha kazanacaklarını, 8 sınav hakkı sonunda başarısız olanlar dosya yakmış sayılacaklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Bursa'da MTSK Yöneticilerine Yönelik Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement