Çatalca Belediyesi Eğitim Ve Spor Okulları Kapanış Töreni - Son Dakika
Eğitim

Çatalca Belediyesi Eğitim Ve Spor Okulları Kapanış Töreni

Çatalca Belediyesi Eğitim Ve Spor Okulları Kapanış Töreni

Çatalca Belediyesi 2009 – 2010 Eğitim Öğretim Yılı, Eğitim, Spor, Müzik Okulları Kapanış Töreni Geçtiğimiz Gün Yapıldı.

01.07.2010 15:53  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kapanış programı yoğun ilgi gördü. Çatalca Belediyesi eğitim, spor, müzik okulları kapanış programında halk oyunlarından, kemana, gitardan piyanoya, baleye kadar çeşitli gösterilerde sergilendi.

Renkli Kapanış Töreni

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın talimatları neticesinde Çatalca Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayan ve süreklilik ile devam eden eğitim, spor ve müzik okulları 2009–2010 eğitim öğretim yılı renkli bir kapanış töreni ile sona erdi.

Önceki gün Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde yapılan programa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdiler. Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Metin Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Tüfekçi, İlçe Nüfus Müdürü Cemil Kaya ve vatandaşlar katıldı.

574 Öğrenci Eğitim Aldı

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi, Çiftlikköy Mahallesi, Karacaköy Mahallesi ve Binkılıç Mahallesi'nde devam etmekte olan ve toplam 574 öğrencinin eğitim aldığı eğitim, spor, müzik okullarının düzenlediği yılsonu kapanış gösterisi de bir hayli renkli geçti.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. İlk olarak Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Trabzon Yöresi oyunları izleyicilere sergilendi. Ardından gitar kursu öğrencilerinden, Serkan Pınar, Ateş Neoldum, Atakan Acar, Onur Ak, Uğur Altıntaş, Berat Engin, Öykü Ergen, İrem Koç, Goncanur Küçücükkaplan, Elif Kaya, Büşra Işık, Esmanur Işık, Beyda Saray, Elif Göker, Yarennur Barutçu'dan oluşan gitar grubu "Samanyolu" ve "Romance" parçalarını gitarları ile çaldılar.

İzleyicilerin keyifle izlediği programın bu kısmında 15 öğrencinin bir arada gitarlarını çalması büyük beğeni topladı. Yine gitar öğrencilerinden Barbaros Küçükpınar gitar öğretmenleri ile beraber "Artık Sevmeyeceğim" isimli şarkının gitar sololarına eşlik ederek, tek parçalık bir performans sergiledi.

Başkan Cem Kara'ya Teşekkür Ettiler

Mini gitar konserlerinden sonra kurs öğrencilerinden Zeynep Dilşah Kaya tüm öğrenciler adına kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında tüm kurs arkadaşları adına düşüncelerini aktaran Zeynep Dilşah Kaya, kendilerini güzel sanatlara yönlendiren tüm kurs öğretmenlerine teşekkür ederek, kendilerine bu fırsatı sunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya da teşekkür etti.

Ardından piyano dersi öğrencilerinden Tolgahan Öztürk "Jingle Bells", Göksunur Gündoğdu Beethoven'den "9.Senfoni"yi, İsmetcan Toker ise, "Hababam Sınıfı"nı çaldılar.

Etkinlik Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin İzmir Zeybek oyunun oynamasıyla devam etti. Bu oyundan sonra sahneye Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor, Müzik Okullarının incileri diye adlandırılan minik balerinler çıktı. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan mini dans gösterileri miniklerin birbiriyle uyumu ve yaptıkları şirin hareketler ise izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Bu gösterinin sonunda ise minik balerinlerin aileleri bale öğretmeni Esra Albaş'a çiçek hediye ettiler.

Minik balerinlerin ardından sırada minik kemancılar vardı. Çağla Erol, Yağızhan Çelik, Bartu Akgeyik, Göksunur Gündoğdu, Zeynep Dilşah Kaya, Elif Nisa Eteke, Busenur Demirtaş, Esmagül Akdeniz, Beste Yüce ve Damla Güner'den oluşan keman grubu, Mozart'ın bestesi olan ama genelde " Daha Dün Annemizin Kollarında" diye bilinen eseri kemanlarıyla çaldılar.

Kemancılardan sonra sırada büyük gitaristler vardı. Evrim Önal, İrem Gülşen, Sezen Doğruel, Deniz Uğur, Ayça Epir'den oluşan gitar grubu, "Zor Aşk", "Beni Yak Kendini Yak" ve "Gidiyorum" isimli parçaları hem gitar çalarak, hem de söyleyerek izleyiciye sundular.

Eğlencenin doruk noktasına ulaştığı bu anlarda, yaşları diğer kemancılara nazaran büyük olan kemancılar sahne aldı. Simge Naz Sayıklan, Seda Küçük, Seray Özer, Sema Dunakgören ve Damla Tarhan'dan oluşan keman grubu, Jacgues Offenbach'ın "Can Can Dansı" isimli bestesini ve "Ankara Zeybeği"nin keman versiyonunu çaldılar.

Yeniİ Kayıtlar Başladı

Bu güzel dinletilerden sonra Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Kırklareli Yöresi Oyunları gösterilerini sundular. Bundan sonra resim kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı vardı. Sergiyi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz beraber açtılar.

Serginin de resim sergisinin de gezilmesinden sonra program sona erdi. Öte yandan Çatalca Belediyesi eğitim, spor, müzik okulları için yeni kayıt dönemi de başladı. Kayıt yaptırmak isteyenlerin Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Çatalca Belediyesi Eğitim Ve Spor Okulları Kapanış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement