Emekli öğretmen, yıllar sonra öğrencileriyle buluştu - Son Dakika
Eğitim

Emekli öğretmen, yıllar sonra öğrencileriyle buluştu

Emekli öğretmen, yıllar sonra öğrencileriyle buluştu

Konya'nın Kulu ilçesinde 52 yıl önce görev yapan emekli öğretmen, yıllar sonra ziyaret ettiği ilçede öğrencileriyle buluştu. Ayşe Tural, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşarken ilk görev yeri olan Kulu'ya davet edildi. Tural, eski öğrencileriyle Olof Palme Parkı'nda bir araya geldi ve duygusal anlar yaşadı. Emekli olduktan sonra televizyon programları yapan ve şiir kitapları yazan Tural, öğrencileri ve ilçe hakkında yazdığı son kitabını imzaladı.

17.07.2023 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Kulu ilçesinde 52 yıl önce görev yapan emekli öğretmen, yıllar sonra ziyaret ettiği ilçede öğrencileriyle buluştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Ayşe Tural, ilk görev yeri olan ilçeye öğrencileri tarafından davet edildi.

Kulu Lisesinde 1971-1975'te Türkçe öğretmenliği yapan Tural, öğrencisi Veli Dalbudak'ın organize ettiği programda Olof Palme Parkı'nda öğrencileriyle bir araya geldi.

???????Tural, AA muhabirine, ilk görev yeri olan Kulu'dan sonra KKTC'ye gittiğini anlattı.

İlçede öğrencileri, velileri ve komşuları hiçbir zaman unutmadığını ifade eden Tural, "Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden mezun olarak öğretmenlik hayatıma burada başladım. Öğrencilerimi, komşularımı buradaki her şeyi dün gibi hatırlıyorum. İlçe çok değişmiş. Öğrencilerim dahil çoğunluk İsveç'e yerleşmiş. Hepsini iyi gördüm." diye konuştu.

Emekli olduktan sonra çeşitli televizyon kanallarında program yaptığını ve şiir kitapları yazdığını belirten Tural, öğrencileri ve ilçe hakkında yazdığı son kitabını imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Emekli öğretmen, yıllar sonra öğrencileriyle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement