Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katıldı - Son Dakika
Eğitim

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katıldı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi\'ne katıldı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği-OMEP Türkiye tarafından düzenlenen '2023 Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katılarak, Erken Çocukluk Eğitim Merkezleri'ni ve çocuklar için hayata geçirilen örnek projeleri anlattı. Başkan Ataç, konuşmasında Tepebaşı bölgesindeki erken çocukluk eğitim merkezleri, çocuk sanat kültür merkezleri, spor aktiviteleri ve belde evlerindeki etkinliklerle çocuklara yaygın eğitim hizmeti verdiklerini belirtti. Ayrıca, ücretsiz hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden ve İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası projelerinden de bahsetti.

20.06.2023 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2023 Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katılarak, Erken Çocukluk Eğitim Merkezleri'ni ve çocuklar için hayata geçirilen örnek projeleri anlattı.

Başkan Ataç, Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği-OMEP Türkiye tarafından "Çocuk ve Çocukluğa Kültürlerarası Bakış" temasıyla düzenlenen '2023 Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katıldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Prof. Dr. Ayla Oktay ve Cumhuriyet'in 100. yılı anısına düzenlenen kongreye Ataç'ın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Prof. Dr. Serap Erdoğan, öğretmenler ve öğrenciler de katılım gösterdi.

Erken çocukluk eğitimi alanındaki öğretmenler, öğrenciler ve akademisyenlerin uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmaların paylaşılması amacıyla düzenlenen kongrede konuşan Başkan Ataç, 5 farklı noktada hizmet veren İsmail Hakkı Tonguç, Canan-Şükran Şeker, Sabiha Gökçen, Aşağı Söğütönü ve Yarbay Hüseyin Vecihi Erken Çocukluk Merkezleri'nin Tepebaşı bölgesi halkına hizmet verdiğini anlattı. Başkan Ataç, her hizmette çocukların ön planda tutulduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Hem kırsalda hem merkezde erken çocukluk eğitim merkezleriyle, çocuk sanat kültür merkezleriyle, düzenlenen spor aktiviteleriyle ayrıca belde evlerindeki etkinliklerle çocuklarımıza yaygın eğitim hizmeti veriyoruz. Türkiye genelinde 3-4 yaş çocuklarda eğitim alma oranı yüzde 11 iken Tepebaşı bölgesinde bu oranı yüzde 25'e yükselterek Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Sizler ve bizler çocuklarımız için el ele vereceğiz. Onların geleceği için ne gerekiyorsa yapacağız."

Başkan Ataç, ücretsiz hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden ve İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası projelerinden de söz etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Eğitim Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'ne katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement