Türk ve İtalyan Üniversitelerinden Ortak Sempozyum - Son Dakika
Eğitim

Türk ve İtalyan Üniversitelerinden Ortak Sempozyum

Türk ve İtalyan Üniversitelerinden Ortak Sempozyum

İtalya'nın tarihi La Sapienza Üniversitesi ile Türkiye'den BAÜ düzenlediği ortak sempozyumda, ekonomik krizler ve zorlukları tartışıldı.

21.05.2013 07:59  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roma'da La Sapienza Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nde düzenlenen sempozyumda, ekonomik kriz ve getirdiği zorluklar temasında, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Necip Çakır, Prof. Seyfettin Gürsel ve Doç. Dr. Deniz Gökçe, Türkiye'nin kriz tecrübelerini anlatırken, özellikle 2001 krizinden sonra attığı adımlara vurgu yaptı.

La Sapienza Üniversitesi öğretim üyeleri Anna Maria Simonazzi, Massmiliano Tocci ve Mauro Rota da İtalya ve Avrupa'nın, 1929 ekonomik buhranından 2. Dünya Savaşı ve mevcut Avro Bölgesi'ndeki krize ilişkin tecrübeleri aktardı.

Sempozyuma ilişkin Türk basınına değerlendirmelerde bulunan La Sapienza Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Giuseppe Ciccarone, "Ekonomi fakülteleri bulunan İtalyan üniversitelerinin uluslararası ilişkilerini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye bu proje içerisinde pek çok nedenden ötürü enteresan. Çünkü coğrafi olarak bize yakın, aynı ekonomik görüşleri paylaşıyoruz, güçlü bir büyümesi var" dedi.

Prof. Ciccarone, Bahçeşehir Üniversitesi ile ilişkilerinin son dönemde ayrıca geliştiğine dikkati çekerek, bugünkü sempozyumdan son derece memnun olduğunu ifade etti.

Türk ekonomisine övgü

Türkiye'nin ekonomik durumunu nasıl gördüğü sorulan Prof. Giuseppe Ciccarone, şunları söyledi:

"Kısa süre önce açıklanan OECD'in son yaptığı çalışmaya göre, 2011-2060 arasında şu anki durum bir afet ya da savaş olmaz ve böyle giderse önümüzdeki 50 yılda Türkiye'nin dünya ilk sırada gelen ülkeler arasında yer alacağını gösteriyor. Ben de bundan şüphe duymuyorum. Türkiye önemli gelişimler kaydetti. Önümüzdeki 50 yıl için bu yaklaşımın gerçekçi bir yaklaşım olabileceğini söyleyebilirim. İdare ve pazarlama alanında ileride Türkiye, gayet kaliteli üretim sözkonusu, marka oluşturma teknalanında bir ihtiyaç var. Geleceğin önemli ülkeleri arasında yer alacaktır."

Doç. Dr. Deniz Gökçe de etkinliğin son derece faydalı olduğunu, kendilerinin Türkiye'nin kriz tecrübelerini aktardıklarını ifade etti.

Bu arada, sempozyum sonrasında La Sapienza Üniversitesi Ekonomi Fakültesi ile Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi dekanları arasında, fakültelerarası işbirliği, öğrenci değişimi ve ortak programlar için anlaşma imzalandı.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Türk ve İtalyan Üniversitelerinden Ortak Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement