Üniversite Kaydı Yaptıracak Öğrenciler Dikkat! - Son Dakika
Eğitim

Üniversite Kaydı Yaptıracak Öğrenciler Dikkat!

Üniversite Kaydı Yaptıracak Öğrenciler Dikkat!

Üniversite kayıt dönemi başladı, üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt döneminde okullarına kayıtlarını gerçekleştirecekler.

02.09.2013 12:00

Zorlu geçen üniversiteye giriş maratonunun ardından öğrencilerin üniversite kayıt heyecanı başladı. Yüz binlerce öğrenci 2 Eylül'de başlayan kayıt dönemiyle birlikte öğrenim görecekleri okullara kayıtlarını yaptıracak.

Yaşadıkları şehir dışında bir üniversiteye yerleşen öğrenciler için bu süreç biraz daha stresli geçeceğe benziyor. Özellikle de LYS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, üniversiteyi kazandıkları şehirlere önceden gidip barınma sorunu çözmemiş olan öğrencilerin kayıt süreci biraz daha zorlu geçecek.

Devlet yurtlarının üniversite kapasitesinin çok altında olması, özel yurtların ve ev kiralarının yüksek fiyatları binlerce öğrenci için barınma probleminin temelini oluşturuyor. Kayıt döneminin başlaması, özel yurtların ve ev kiraların fiyatlarında da ciddi oranda bir artışa neden oldu.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, üniversite adaylarını kayıt maratonunda karşılarına çıkabilecek güçlükler hakkında uyarıyor.

Üniversite sayısındaki artışa değinen Abbas Güçlü, devlet yurtlarının de üniversite sayısıyla paralel olarak artan öğrenci sayılarını karşılayacak kapasitede olmadığını belirtti.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi birden çok üniversite bulunan şehirlerde barınma probleminin daha çok baş gösterdiğine değinen Güçlü, bu şehirlere yenilerinin eklendiğini ve bu durumun sadece öğrencilere problem yarattığını ve bu sorun nedeniyle her yıl binlerce öğrencinin eğitimlerini yarım bıraktığını hatırlattı.

Şehir dışında üniversite okuyacak öğrencileri barınma konusunda uyaran Güçlü, öğrencilerin bu zorlu süreç öncesinde eğitim görecekleri şehri ve imkanlarını da iyi araştırmalarını öğütledi.

İşte, Abbas Güçlü'den çiçeği burnunda üniversitelilere tavsiyeler Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Üniversite Kaydı Yaptıracak Öğrenciler Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement