Yetişkinler de Üniversite Sınavına Girdi - Son Dakika
Eğitim

Yetişkinler de Üniversite Sınavına Girdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na liseden yeni mezun olan öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yetişkinin de girmesi dikkat çekti. Sınava girenlerden bazıları memur olarak sürdürdükleri görevlerinde yükselmek için ter dökerken bazıları da kendini denemek için sınava girdi. Sınava girenler arasında 25-30 yaş üzerindeki yetişkinler de yer aldı. Sınavın iyi geçtiğini belirten bazı yetişkinler, kendilerini denemek için sınava girdiklerini ifade ettiler.

17.06.2023 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite sınavına çok sayıda yetişkininin girmesi dikkat çekti

Kimisi memurlukta yükselmek kimisi de kendini denemek için sınava girdi

TRABZON - Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na liseden yeni mezun olan öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yetişkininin de girmesi dikkat çekti. Sınava girenlerden bazıları memur olarak sürdürdükleri görevlerinde yükselmek için ter dökerken bazıları da kendini denemek için sına girdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi sona erdi. TYT heyecanı Trabzon'da da yaşanırken, çeşitli okullarda yapılan sınava binlerce kişi girdi. Ortahisar ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu'nda sınava girenlerin büyük bir bölümünün ise lise mezunu yeni gençler yerine yetişkinler olduğu gözlendi. Büyük bölümü 25-30 yaş üzerindeki şahısların kimisi memurlukta yükselmek kimisi de kendini denemek için sınava girdi.

Sınava girenlerden Rabia Kalkan, yaptığı açıklamada kendini denemek için sınava girdiğini belirterek, "Sınavım iyi geçti. Aslında bir hedef için girmedim sınava girmeyi seviyorum kendimi denemek istedi. Sınava girişim 5 ya da 6 kez oldu. Sınavdan biraz erken çıktım çalışan rahatlıkla yapabileceği sorulardı aşırı bir zorluğu yoktu" dedi.

Sınavın iyi geçtiğini belirten Yavuz Turan da, "Sorular kolaydı güzel geçti. Toplamda 125 soru soruldu elimden geleni yaptım inşallah hayırlı olur. Hedefim 300 üzerinde" diye konuştu.

Yetişkinler de Üniversite Sınavına Girdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Yetişkinler de Üniversite Sınavına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement