10'uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

10'uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

10\'uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tübitak, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Teknoloji Ödülleri" Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Yücel Altunbaşak, TTGV Başkanı Cengiz Ultav ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in katılımıyla...

13.06.2012 17:02

Tübitak, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Teknoloji Ödülleri" Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TTGV Başkanı Cengiz Ultav ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

2023 AR-GE HEDEFİ YÜZDE 3

Törende konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da yükseliş trendinde olduğunu belirterek, "Bu alanda geç kaldık, diyebiliriz, ancak biz teknoloji geçmişi olmayan bir ülke değiliz. Teknolojiye yakınız ve yatkınız. Bilim ve teknolojide yükselmeye devam etmeliyiz" dedi. 10 yıl önce Türkiye GSMH'sini 230 milyar dolar olduğunu anımsatan Bakan Ergün, bugün ise bu rakamın 800 milyar dolara çıktığını ifade etti. Bakan Ergün. "Şu an bu rakamın yüzde 1'e yakın kısmını Ar-Ge'ye ayırıyoruz. 2023 yılında ise bu rakamı yüzde 3'e çıkaracağız. Ancak 2023 yılı GSMH hedefimiz 2 trilyon dolar. Hedefimiz büyük" dedi.

Hükümet olarak girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin süreceğini ifade eden Bakan Ergün, "Bunu da başlattık. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Hem Ar-Ge'yi önemsemeliyiz, hem de genç nüfusumuzun varlığını korumalıyız. Çocuklarımız da olsun, teknolojimiz de. Bunlar birbirini ortadan kaldıran şeyler değil. Bunu koruyan ülkeler öneli sıçramalar yapıyorlar" dedi.

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ BÖLGESEL VE SEKTÖREL OLMALI

Törende konuşan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de, Türkiye'de kurulmaya başlanan Teknoloji Transfer Ofisleri'ni önemsediklerini de belirterek, bu ofislerin bölgesel ve sektörel olarak yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi. Ümit Boyner ayrıca, girişimcilik ekosisteminin de iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE ARTIK BİR ÜST LİGE ÇIKMAK ZORUNDA

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ise, yarışmaya katılan firmaların yüzde 65'lik kısmını küçük işletmelerin oluşturduğuna dikkat çekerek, "Buradan da anlaşılıyor küçük işletmelerimiz Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyorlar" dedi.

ÖDÜLLER

Dört farklı firma ölçeği ve iki farklı kategoride belirlenen 27 finalistin rekabet ettiği "10.Teknoloji Ödülleri"nde Büyük ödülü kemik eğriliklerinin düzeltilmesi için bilgisayar destekli dairesel fiksatör sistemi geliştiren Tuna Medikal aldı. ANKA - Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi ile TUSAŞ; InP Bazlı Qwıp Dedektör Üretim Süreci Tasarımı projesi ile ASELSAN; Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) ile FNSS Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Yeni Nesil Yüksek Performans Fren Hortumu ve Test Makinesi Geliştirilmesi ile Teklas Kauçuk Büyük Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü'nü alırken; Mİlimetre Dalga Malzemeye Gömülü Dalga Kılavuzu Anten Tasarımı ile Meteksan Orta Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü'nü; Denim Sektöründe Kumlama Yerine Lazer Teknolojisi ile LST Lazer Küçük Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü'nü ve 6 KW Nanosaniye Atımlı Fiber Lazer Sistemi ile de FİBERLAST Mikro Firma kategorisinde Ürün Ödülü'nü aldı.

Mandıra Çiftliklerinde Verimliliği ve Kaliteyi Artırıcı Otomasyon Sistemi ile TRIODOR Büyük Firma Ölçeğinde Süreç Ödülü'nü alırken; Güneş Enerjisini Yüksek Verimle Isıya Dönüştüren Nanokaplamaların Rulodan Ruloya Sürekli Üretimi projesiyle ile Selektif Teknoloji ise Mikro- Küçük-Orta Ölçekli Firma kategorisinde Süreç Ödülü'nün sahibi oldu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 10'uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement