15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" - Son Dakika
Ekonomi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yarın tüm ihracatçılarımızla birlikte Milli Birlik Yürüyüşüne katılım sağlayacağız." dedi.

14.07.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yarın tüm ihracatçılarımızla birlikte Milli Birlik Yürüyüşüne katılım sağlayacağız." dedi.

Büyükekşi, TİM Yönetim Kurulu, sektör ve birlik başkanlarının katılımıyla düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programında yaptığı konuşmada, geçen yıl 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin hain bir darbe girişimine tanıklık ettiğini belirterek, yakın tarihin en ağır travmasının yaşandığını kaydetti. Terör örgütü mensuplarının şanlı asker üniformalarının altına gizlendiğini ifade eden Büyükekşi, şunları söyledi:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğine, yüce milletimizin ise canına kastettiler. O gece hiç bitmeyecek bir gece gibi geldi hepimize. İhanete ve en acı tablolara şahit olduk. Meydanlara akın eden milyonlarca insan canlarını ateşe attı. 16 Temmuz sabahına Türkiye tek yürek olarak uyandı. Gencinden yaşlısına herkes, devasa bir Kaf Dağı'nı omuzladı. İşte o gece Türkiye'nin sadece geleceği değil, geçmişi de aydınlandı. Dost, düşman herkes gördü ki ülkemizin yolunu hiç kimse kesemeyecek, hiç kimse ilerleyişimize mani olamayacak. TİM olarak darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden itibaren dik duruşumuzu sergiledik. Darbe kalkışmasının yaşandığı gecenin erken saatlerinde bir basın açıklaması yayınladık, 'Demokrasi, milli irade ve hükümetimizin yanındayız' dedik. Ertesi gün başka basın açıklaması ile 'İradesine sahip çıkan millet ihanete teslim olmadı' diyerek kalkışmayı kınadık. Yine aynı gün 'Durmak yok çalışmaya devam' dedik. Panama ve Guatemala heyetimizi yolcu ettik. 15 Temmuz'dan bu yana 30 ülkeye ticaret heyeti gerçekleştirdik."

Büyükekşi, daha sonra 12 STK ile birlikte, "Karanlıktan Aydınlığa" sloganıyla bir basın bildirisi açıkladıklarını anımsatarak, TBMM'nin "gazi" unvanını hak ettiğini kaydetti.

TİM'in, 60 ihracatçı birliğin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile "Türkiye Gelecek İçin Daha da Umutlu" sloganıyla bir bildiri açıkladığını, Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiğini vurgulayan mektuplar hazırladıklarını aktaran Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mektupları yurt dışındaki alıcılarına iletmeleri için 67 bin ihracatçımıza, Türkiye'deki tüm yabancı misyon temsilciliklerine, Moody's ve Fitch'in de aralarında bulunduğu 15 finans kuruluşuna, yurt dışındaki medya kuruluşlarına gönderdik. Şer odaklarının ülkemizdeki durumu yurt dışında bambaşka bir şekilde anlatmalarını engellemek için Ekonomi Bakanımız başta olmak üzere birçok Bakanımız ile 11 ülkeye ziyaretler gerçekleştirdik. Kendi kendimizi anlatmayalım, ülkemize yatırım yapan yabancı dostlarımız bizi tüm dünyaya anlatsın düsturuyla Ekonomi Bakanlığımız himayeleri ve TOBB iş birliğinde Türkiye İmaj Kampanyası çalışmasını hayata geçirdik. 7 ülkede toplam 2,4 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kampanyamızda dünya çapında 11 CEO ve 3 futbolcu yer alıyor. Bu ülkenin ticaret elçileri olarak ülkemiz için çalışmaya devam ettik ve edeceğiz."

- "İhracatçılarımızla Milli Birlik Yürüyüşüne katılım sağlayacağız"

Büyükekşi, yarın 15 Temmuz'un yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Bu günü unutmamak ve unutturmamak için TİM olarak biz de bir takım çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Meclisimiz yayın organı TİM TV üzerinden 15 Temmuz temalı özel yayın gerçekleştiriyoruz. TİM Report dergimizin 15 Temmuz özel sayısını çıkarıyoruz. Ülkemizden mal/hizmet alan tüm müşterilerimize, yatırımcılarımıza bize inanan, bize güvenen tüm ortaklarımıza teşekkürlerimizi ilettiğimiz mektuplarımızı gönderdik. Resmi web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan, 15 Temmuz temalı özel paylaşımlar yapacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı 15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı'nın ihracatçılara dağıtımını sağlayacaklarını bildiren Büyükekşi, "Dün, TİM Yönetim Kurulumuz ile 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret ederek dualar ettik. Yarın da tüm ihracatçılarımızla birlikte Milli Birlik Yürüyüşüne katılım sağlayacağız." dedi.

Büyükekşi, Türk Milleti'nin değişimin ustaları olduğunu aktararak, geleceğe her zaman umutla baktıklarını kaydetti.

15 Temmuz'un bir "yas" olmadığını dile getiren Büyükekşi, "Birlikteliğimizi pekiştirdiğimiz ülke olarak birbirimize daha da kenetlendiğimiz bir tarih. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'Özgürlüğümüzü, canımız pahasına koruyarak bugünlere geldik. Vatanımızı parçalamak, milletimizi esir etmek isteyenlere bedel ödetmeden ülkemizin tek bir karış toprağına ayak bastırırsak, tek bir yudum suyunu içirirsek, tek bir nefes havasını solutursak anamızdan emdiğimiz süt bize haram olsun." diye konuştu.

Büyükekşi, 67 bin ihracatçı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yürekten katıldıklarını belirterek, vatana ihanet edenlerin cezalarını çekmelerini istediklerini vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacak" sözünü anımsatan Büyükekşi, bu uğurda şehit olanlara Allah'tan rahmet gazi olanlara da şifa diledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programının ardından, ihracatçı birlik başkanlarının katıldığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı basına kapalı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement