Mersin'de "Karma taşımacılık" ve " Doğu Akdeniz'de lojistik" temasıyla 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi düzenlenecek.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, 26-28 Mayıs tarihlerinde beşincisi yapılacak kongreyle ilgili bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Rektör Özdemir, yaptığı konuşmada, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların destek verdiği kongrenin, MTSO, MDTO, Lojistik Derneği (LODER) ve Toros Üniversitesi iş birliğinde düzenleneceğini ifade etti.
Kongrede 90 bildirinin sunulacağını kaydeden Özdemir, kongrenin temasının "Karma taşımacılık" ile "Doğu Akdeniz'de lojistik" olduğunu, 8 davetli konuşmacının olacağı programda, 42 farklı üniversiteden, 156 akademisyen ve araştırmacının da bildiri sunacağını söyledi.
MTSO Başkanı Aşut ise kongrenin, özel sektör adına büyük önem taşıdığını belirterek, "Kongrede sunulacak her bildiri, özel sektörü yakından ilgilendiriyor. Özel sektör kendisine ilişkin sorunları için çözüm önerilerini bu bildirilerden bulabilecek. Örneğin uluslararası lojistik hareketlerinde gerçekleşen karma taşımacılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik ipuçları özel sektöre sunulacak. Özel sektör temsilcileri, var olan sorunları için çözüm olarak gördükleri bildirileri sahibi akademisyenlerle tanışma ve hatta ortak çalışma için fırsat bulacak, gerekirse bu akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alabilecek." diye konuştu.
Kongre sonunda, karma taşımacılık temalı sonuç raporunun hazırlanıp, tüm taraflarla paylaşılacağını ifade eden Aşut, "Hazırlanacak bu sonuç raporunun en büyük özelliği, 42 farklı üniversite yani 42 farklı bakış açısının bu raporda yer alması. Yani kendi kendimize çözüm üretmek yerine farklı bakış açılarına da ulaşabilecek olmamız." değerlendirmesinde bulundu.
MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise Türkiye'nin üç lojistik merkezinden birinin Mersin olduğunu anımsatarak, "İzmir ihracat ağırlıklı ve çok fazla potansiyeli olmayan bir merkez. İstanbul'un servis yaptığı bölgeler var. Mersin ise ithalat, ihracat ve transit yüke hizmet veriyor. Servis alanımız hem İzmir hem de İstanbul'dan daha fazla." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › 5. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?