ABD'de İşsizlik Maaşı Başvuruları D düştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'de İşsizlik Maaşı Başvuruları D düştü

03.07.2025 16:17

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 28 Haziran haftasında 233 bine gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

NEW ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 28 Haziran ile biten haftada 233 bine inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin haftalık verileri açıkladı.

Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Haziran ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla 4 bin kişi azalışla 233 bin oldu.

Piyasa beklentisi, bu dönemde işsizlik maaşına başvuranların sayısının 240 bin olması yönündeydi.

İşsizlik maaşı başvuru sayılarına ilişkin önceki haftanın verisi, 236 binden 237 bine revize edildi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı da 3 bin 750 azalarak 241 bin 500'e indi.

Devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 21 Haziran ile biten haftada değişim göstermeyerek 1 milyon 964 bin olurken, Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de İşsizlik Maaşı Başvuruları D düştü - Son Dakika


Advertisement