ABD'de Tüketici Güveni 9 Ayın En Düşüğünde - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Tüketici Güveni 9 Ayın En Düşüğünde

ABD\'de Tüketici Güveni 9 Ayın En Düşüğünde

Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ekim ayında 75,2 puana gerileyerek, bu yılın en düşük seviyesine ulaştı

11.10.2013 17:18

Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ekim ayında 75,2 oldu.

Amerika'da Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) bu ay 75,2 değerini alarak Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Eylül ayı sonunda 77,5 puan olarak açıklanan UMICH'e ilişkin bu ayki beklenti 75,6 olarak belirlenmişti.

ABD'de 30 Eylül akşamı bütçe mali yılının bitmesi ve yönetimin 6 haftalık kısa vadeli bütçeyi Kongre'den geçirememesi üzerine çıkan kriz nedeniyle ABD hükümeti 1 Ekim'de resmi olarak kapanmıştı.

Obama, iki gün önce düzenlediği basın toplantısında "Hükümetin kapanmasının taşıdığı pervasızlık kadar, Amerika'nın temerrüde düşmesinin yol açacağı ekonomik kapanma, çarpıcı biçimde daha kötü olacak. Eğer Kongre, borç tavanını artırmayı reddederse, Amerika 225 yıldır ilk kez finansal yükümlülüklerimizin tümünü karşılayamayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Hükümetin kapalı kalmasının ne zamana kadar süreceği belirsiz olurken, bütçe konusunda Kongre'ye takılan ABD hükümetinin, 17 Ekim'de borçlanma sınırına ulaşması ihtimali tüketici güveninin kaybedilmesine neden oldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Tüketici Güveni 9 Ayın En Düşüğünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement