Anadolu Ajansı 93 Yaşında - Son Dakika
Ekonomi

Anadolu Ajansı 93 Yaşında

Anadolu Ajansı 93 Yaşında

(MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, haberin altında AA harflerini görünce daima güven duyduğunu belirtti.

05.04.2013 16:49

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği

(MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, haberin altında AA harflerini görünce daima güven duyduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Olpak, "Bir çok haberin ilk adresi olmuş, çok büyük ve güçlü bir kurum, köklü bir kurum. Gelenekleri olan, kültürü olan bir kurum. Mesleğe katkısı, iletişim alanında, medyada, habercilikte bir ekol olması Anadolu Ajansının değerini artırıyor. Bütün bunların ötesinde AA'nın asıl başarısı, son yıllardaki atılımlarıdır" ifadelerini kullandı.

AA'nın büyüklüğünü ve ciddiyetini sürdürerek kendini yenilemesinden memnuniyet duyduklarını aktaran Olpak, şunları kaydetti:

"İçeriklerini yenilemesi, renklendirmesi, iletişimde gelinen son noktaya ayak uydurması hatta bir çok bakımdan öne geçmesi takdir ve tebrik edilmesi gereken başarılardır. Ben, şahsen haberin altında 'AA' harflerini görünce daima güven duyuyorum. 100. yılına 7 yıl kalan Anadolu Ajansının Genel Müdürü'nü, habercilerimizi ve bütün çalışanları kutluyorum"

-DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı-

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da açıklamasında, uzun yıllardır Anadolu Ajansını çok yakından takip ettiğini belirterek, "Anadolu Ajansı Türkiye'nin gündemine dair tüm haberleri en yalın öğrendiğimiz kurumdur. Kurulduğu yıldan bu yana zaman içerisinde bir medya okulu haline gelen Anadolu Ajansında bugün önemli yerlere gelmiş pek çok gazeteci arkadaşımız vaktiyle vazife almıştır. Bizler de iş dünyası olarak özellikle ekonomiye ilişkin pek çok gelişmeyi Anadolu Ajansından takip ediyoruz" görüşünü paylaştı.

Yırcalı, Anadolu Ajansının yenilikçi adımlarından övgüyle bahsederek,

"Yakın zamanda oldukça kalabalık ve başarılı bir ekiple oluşturdukları ve bizzat benim de konuk olduğum Finans Terminali ise emsali pek bulunmayan bir hizmettir" değerlendirmesinde bulundu.

Değişen Türkiye ile Anadolu Ajansının kaliteli habercilik anlayışının da büyük bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Yırcalı, "Artık Anadolu Ajansında, Türkiye'nin dışa açılım politikasına da zaman içerisinde ayak uydurarak pek çok dilde de haber yayını yapılıyor. Bu hem bizler hem de yabancı çevreler için kıymetli bir başarı. Tarafsız gazeteciliğin ülkemizdeki sayılı adreslerinden biri olan Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümünü, yetiştirdiği parlak gazetecileri başarılı yayın ilkeleri vesilesiyle tebrik ederim. Uzun yıllar daha görevini başarıyla getirecek olmasından da hiç kuşkum yok" yorumunu yaptı.

-CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem-

Anadolu Ajansını kuruluşunun 93. yılı nedeniyle kutlayan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise TBMM'den 17 gün, Cumhuriyet'in ilanından da 3 yıl önce kurulan Türkiye'nin en eski kurumlarından biri olan Anadolu Ajansının, kuruluş anından bugüne kadar ülkede yaşananları bir bir hafızalara kaydettiğini belirtti.

Erem, şunları dile getirdi:

"Çağın gereklerine uygun, kendisini sürekli yenileyerek geliştiren Anadolu Ajansı, özellikle son yıllarda yayın anlayışında büyük gelişmeler kaydetmiştir. Dünyada yaşanan olayları kendi ajansımızdan takip etmenin gururunu yaşıyoruz.

Yalnızca halkın sesi olma misyonunu değil aynı zamanda ülkenin sesini dünyaya aktarma misyonunu en iyi şekilde üstlenen Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyor ve değerli mensuplarına başarılar diliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Anadolu Ajansı 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement