Anfaş Genel Müdürü Murat Özer'den Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Anfaş Genel Müdürü Murat Özer'den Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı

Anfaş Genel Müdürü Murat Özer\'den Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı

Antalya’nın fuar şirketi ANFAŞ, Bursa’nın basın ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

31.10.2017 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın fuar şirketi ANFAŞ, Bursa'nın basın ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. ANFAŞ fuarları hakkında fikir alış verişinin gerçekleştiği toplantıda ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Bursalı firmalara birlikte büyüme çağrısı yaptı.

ANFAŞ Basın ve Sektör Buluşmaları'nın Bursa toplantısı, Bursa Hilton Otel'de gerçekleştirildi. ANFAŞ fuarları ve yol haritası ile ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, sağlıklı yaşam ve spora dair tecrübelerini aktardı.

ANFAŞ fuarları hakkında sunumunu gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ'ın, Türkiye ve bölgeyi beraber kalkındıracak projelere imza attığını söyledi. Murat Özer, "ANFAŞ olarak; Bizim önceliğimiz; fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini arttırarak, katılımcı ve ziyaretçimizi aynı çatı altında buluşturarak ekonomiye katkı sağlamaktır dedi. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir" diye konuştu.

Bursa ve Antalya birlikte kalkınacak

Anadolu fuarcılığının gelişmesinde Bursa'nın önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Murat Özer,"Antalya ile birlikte el ele Anadolu fuarcılığını geliştirmemiz lazım. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız sayın İbrahim Burkay, son derece vizyoner bir başkan. Kendisinin Bursa'da fuarcılığın gelişmesinde önemli katkıları var. Bundan yaklaşık 10 yıl önce İstanbul'dakiler Bursalıları dışlamışlardı. O dönem başkan büyük riskler alarak, Bursalı tekstil firmalarını organize ederek hem Avrupa'nın en büyük tekstil fuarına hem de Türkiye'nin en büyük tekstil fuarına Bursa'lı firmaların katılımını sağlamıştı. Bu gerçekten çok büyük bir adım. Kentlerimizde fuarcılığın gelişmesi için orta ve uzun vadede doğru adımlar atmamız gerekiyor. Yerel paydaşların fuarcılığa destek vermesi gerekiyor. ve şehirlerin kendi bölgeleri için hedef fuarlar belirleyerek bir birlerine destek vereleri gerekiyor dedi. Antalya ve Bursa'nın iş birliği içinde her iki bölgenin de kazanacağına inandığını söyledi.

Bursalı firmalara çağrı

Hayata geçirdiği fuarlarla ANFAŞ'ın bölge ve ülke ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Murat Özer, Bursa'nın gıda ve turizm sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Murat Özer," Bursa'nın bir çok sektör de önemli bir ticaret hacmi var. Bursa'daki firmalarımızı fuarlarımız aracılığıyla dünyaya açılmaya, hedeflerini büyültmeye, yeni pazarlara ulaşmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

ANFAŞ'ta 7 dilde fuar

ANFAŞ olarak yurt dışı ziyaretçi ve alım heyetlerinin getirilmesi için özel bütçe ayrıldığını söyleyen Murat Özer, "Fuarlarımızda katılımcılarımızı doğru hedef kitle ile buluşturabilmek için yurt dışı ziyaretçi için ayrılan payı arttırdık. Bugün burada katılan her ülke için 20'şer kişilik konaklama yapacak şekilde bütçe ayrıldı. Yenilenen yapısı ile ANFAŞ'ta; İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Farsça, Arapça, ve İtalyanca olmak üzere 7 dilin konuşulduğu Yurt Dışı Ziyaretçi ve Katılımcı Bölümü oluşturuldu" dedi.

Yenilene yapısı ve kabuk değişimiyle birlikte fuarların bu sene uluslararası iş birliktelikleri odaklı olacağını söyleyen Murat Özer, "Bu yıl itibari ile ANFAŞ'ta ve fuarlarında bir kabuk değişimi yaşanıyor. ANFAŞ'ın iki markası, HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı için 2017 yılı itibariyle özellikle yurt dışında tanıtımım atağı gerçekleştirdik. BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve ANFAŞ'ın çalışma yürüttüğü acenteler aracılığıyla; Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, C¸in, Hırvatistan, Hindistan, I·ngiltere, I·ran, Karadagˆ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Letonya, Libya, Makedonya, Mısır, O"zbekistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, ve Yunanistan'dan alım heyetleri ve profesyonel ziyaretc¸iler, katılımcılarla bir araya gelecek" şeklinde konuştu.

Yurt dışı çalışmalarının yanı sıra yurt içinde de tanıtım çalışmalarına paydaşlarıyla hız katan ANFAŞ, 2018'de Ekonomi Bakanlığı, TOBB – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odaları, TÜROFED - Türkiye Otelciler Federasyonu, TUSİD - Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, TESK – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, GİMAT - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, TAFED – Türkiye Aşçılar Federasyonu,

ANFAŞ'ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 24 hedef ilde yaptığı gerçekleştirdiği basın ve sektör toplantıları aracılığıyla; 81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleri getirilecek.

FOOD PRODUCT VE HOTEL EKİPMANLARI FUARLARI – EŞ ZAMANLI TEK ÇATI ALTINDA

Sözlerine ANFAŞ fuarları 29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Murat Özer, ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların Antalya Expo Center'ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti. Özer, "Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar; fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek" diye konuştu.

Ekomiye artı değer

noMurat Özer'in sunumunun ardından konuşan Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, üyelerin katılımı için borsa olarak tüm desteği vereceklerini ifade etti.

Yıldız'ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, "Bursa'nın diğer kentlerden ayıran en büyük özelliğinin üretim, satış ve lojistik anlamında avantajlı bir konuma sahip olmasıdır. Antalya hem yazın hem de kışın fuarlara ev sahipliği yapan bir kenttir. ANFAŞ fuarları sayesinde hem ekonominin değer kazanacağına hem de ülkemizin uluslar arası arenada konumunun artacağını düşünmekteyim" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Anfaş Genel Müdürü Murat Özer'den Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement