Annemin İşi Benim Geleceğim - Son Dakika
Ekonomi

Annemin İşi Benim Geleceğim

Annemin İşi Benim Geleceğim

Bakan Ergün, "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı proje kapsamında düzenlenen imza töreninde konuştu.

21.01.2013 14:31  Güncelleme: 09:39

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,

"Annemin İşi Benim Geleceğim" Projesi ile ilgili, "Organize sanayi bölgelerinde 10 bin 25 kadının, 0-6 yaş grubundaki 6 bin 260 çocuğu bu hizmetten yararlanma imkanına sahip olacak" dedi.

Borusan Holding'in sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı proje kapsamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Ergün, kadınların çalışma hayatına katılabilmesi için özellikle aile ve çocuk konusundaki sorunlarını gidermesi gerektiğini söyledi.

Kadınların hem anne, hem eş olmasını, aynı zamanda da sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta etkili olmasını birlikte nasıl gerçekleştirilebileceğine değinen Ergün, bu konuda kanunlarda atılmış bazı adımlar olduğunu, bunların da doğum izni, ücretli ve ücretsiz izin süreleri olduğunu anımsattı.

Bunların yeterli olmadığını vurgulayan Ergün, bu konuyla ilgili yeni bir model oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Annelerin çocuklarını emanet edebilecekleri güvenli mekanlara ihtiyaç olduğunu aktaran Ergün, yakın çevresinde kariyer sahibi ve iyi eğitim görmüş olan ama çocuklarına bakıcı bulmakta zorlanan anneler olduğunu ifade etti.

"Annemin İşi Benim Geleceğim" Projesi'nin, annelerin ekonomik hayata katılmalarını sağlamanın ötesinde çocuklara eğitimleri için güvenli bir adres oluşturması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Ergün, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizde bakanlık olarak bu proje kapsamında organize sanayi bölgelerinin Borusan Holding ile işbirliği yapmaları konusunda koordinasyonu sağlamış olacağız. 'Borusan Neşe Fabrikaları'nın işletiminin sürdürülebilirliğini böylece takip etmiş olacağız. Zira böyle yapılar, mimari ve teknik açıdan ne kadar başarılı olursa olsun, bu yarışmalardan çok güzel teknik ve mimari sonuçlar elde edilecek ama, neticede kaliteyi belirleyecek olan insandır. Onların doğru bir şekilde yönetilmesidir."

-"KOSGEB'in yeni girişimcilik eğitimlerinden 100 binden fazla insan yararlandı"-

Bakan Ergün, son yıllarda kadınların, siyasi, ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katıldığını görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kadınlarımız iş ve çalışma hayatına sadece personel düzeyinde değil, yönetici ve girişimci düzeyinde de yoğun bir katılım göstermektedirler" dedi.

Son 2-3 yıl içerisinde KOSGEB'in yeni girişimcilik eğitimlerinden 100 binden fazla insanın yararlandığı bilgisini veren Ergün, bunların yarısının kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Bu 100 bin insandan işini kurmak isteyenlere 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği verdiklerini anımsatan Ergün, bu girişimcinin kadın olması halinde hibenin 33 bin liraya, kredinin ise 77 bin liraya dönüştüğünü ve kadınlara pozitif ayrımcılık uygulandığını dile getirdi.

6 bin girişimcinin 2 yıl içerisinde desteklerini alarak, iş yerlerini kurduğunu kaydeden Ergün, bunların yüzde 45'inin kadınlardan oluştuğunu ifade etti.

-150 bin kadın çalışan-

2 bakanlığın Borusan Holding ile gerçekleştirdiği "Annemin İşi Benim Geleceğim" Projesi protokolünün kamu-özel sektör işbirliği için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye'de kuruluşu tamamlanmış 265 organize sanayi bölgesi var. Bunlardan alt yapısı tamamlanan, üretime geçenlerin sayısı 152. Bu 152 sanayi bölgesinde 150 bin kadın çalışan var. Yani her organize sanayi bölgesine aşağı yukarı ortalama bin kadın çalışan düşmektedir. Bu protokolü hazırlarken, kadın çalışanlarla ilgili Aile Bakanlılığı'mız ile bir istatistik oluşturduk kaç kadının 0-6 yaş grubunda çocuğu var diye. Buralarda 12 bin 961 kadın çalışanın 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunmaktadır. Borusan'ın kreş yapmayı tasarladığı 10 organize sanayi bölgesinde, ki bunların ilk etabı 4 organize sanayi bölgesidir Adıyaman, Afyon, Şanlıurfa ve Malatya organize sanayi bölgelerinden oluşan. Daha sonra Fatsa, Karaman, Çorum, Diyarbakır ve Mardin organize sanayi bölgeleri de gelecek. Bu birinci etaptaki organize sanayi bölgelerinde 5 bin 689 kadın çalışanın 0-6 yaş grubunda çocukları bulunmaktadır ve bin 991 çocuk bulunuyor bu 4 organize sanayi bölgesinde. Diğer 6 sanayi bölgesinde, 2. etapta, 4 bin 336 kadın çalışanın 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunuyor. O organize sanayi bölgelerinde de 4 bin 269 çocuk bu hizmetten yararlanma imkanına sahip olacak. Yani toplam bu organize sanayi bölgelerinde 10 bin 25 kadının, 0-6 yaş grubundaki 6 bin 260 çocuğu bu hizmetten yararlanma imkanına sahip olacak. Ben bu projeyi hayata geçiren Borusan'a bir kez daha teşekkür ediyorum, projenin herkese örnek olmasını temenni ediyorum."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Annemin İşi Benim Geleceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement