Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Makine Hibe Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Makine Hibe Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Geyikbayırı Mahallesi'nde çiftçilere ceviz soyma ve salça makinesi hibe ederek, zamandan tasarruf etmelerini ve hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Hibe edilen makinelerin üreticilerin hayatlarını kolaylaştıracağını belirten mahalle muhtarı, ceviz ayıklama ve salça makineleri sayesinde zamandan tasarruf edebileceklerini ifade etti.

07.11.2023 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Geyikbayırı Mahallesi'nde çiftçilerin zamandan tasarruf edip hayatlarını kolaylaştırmak için ceviz soyma ve salça makinesi hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan vatandaşlara hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birbirinden faydalı makineler hibe ediliyor. Çalışmalar kapsamında Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi'nde bulunan çiftçilere ceviz ayıklama ve salça makinesi hibe edildi.

ZAMANDAN TASARRUF EDİLEBİLECEK

Hibe edilen makinelerin üreticilerin hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyen Geyikbayırı Mahalle Muhtarı Salih Teker, "Yaylalarda yıllık yaklaşık 15-20 ton ceviz hasadımız oluyor. Vatandaşlarımız bu hasattan elde ettikleri cevizleri elleri ile soyuyordu. Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduk. Ceviz ayıklama makinesini teslim aldık. Ceviz soyma, hamur yoğurma ve salça sıkma makinelerinin gelmesi ile zamandan tasarruf edebileceğiz" diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

Mahalle sakinlerinden Muhittin Bayık ise hibe edilen ceviz soyma ve sıkma makinelerinin onlar için çok faydalı olacaklarını söyledi. Bayık, "Salçalık domateslerimizi başka yerlerde çektirip geliyorduk. Ayrıca cevizleri ellerimiz ile soymak çok zaman kaybettiriyordu. 1 günde sadece 3 çuval ceviz soyabiliyorduk. Ceviz soyma makinesi ile 15-20 çuval cevizi soyma imkanımız olabilecek. Zaman kaybımız azalacak. Hibe edilen makinelerden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Makine Hibe Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Makine Hibe Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement