Apple'nin Babası 'Steve Jobs' Türk Markası Oluyor! - Son Dakika
Ekonomi

Apple'nin Babası 'Steve Jobs' Türk Markası Oluyor!

Apple\'nin Babası \'Steve Jobs\' Türk Markası Oluyor!

Ölümüyle teknoloji dünyasını yasa boğan Steve Jobs Türkiye'de marka oluyor

27.10.2011 12:20  Güncelleme: 12:21

Bir tekstil firması, Apple'nin efsanevi CEO'su Steve Jobs için kendi sektöründe marka başvurusunda bulundu.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Apple firmasının kurucusu Steve Jobs marka oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında rahatsızlığı sebebiyle CEO koltuğunu meslektaşı Tim Cook'a devreden Jobs, 2004 yılından beri mücadele ettiği pankreas kanserine 5 Ekim tarihinde yenik düşmüştü. Ölümüyle teknoloji dünyasını yasa boğan Apple'nin efsanevi ismi Steve Jobs adına bir Türk firması tekstil sektöründe Adres Patent aracılığı ile marka başvurusunda bulundu.

Dünyaca Ünlü Dâhiler Rağbet Görüyor!

Dünyaca ünlü isimleri için marka başvuru yapma furyası Türkiye'de hızla artarken özellikle buluş sahibi dâhiler rağbet görüyor. Adres Patent'in TPE verilerine göre yaptığı araştırmaya göre; özellikle son yıllarda Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, Newton, Edison, Celcius, Farabi, Darwin, Benjamin Franklin, Thales, Pisagor, Arşimet, Ömer Hayyam, İbni Sina, Aristo gibi birçok önemli buluş sahibi bilim adamı için Türkiye'de tekstil, gıda, eğitim gibi sektörlerde marka başvurusunda bulunuldu.

Spor Giyim Markası Olacak!

Bu furyanın son örneği olan Steve Jobs ismini markalaştıran Cannur Tekstil Nakış Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Şirketi 'Steve Jobs' markasını spor giyim ürünlerinde kullanamaya hazırlanıyor. Firma sahibi Kamil Kürekçi, Jobs'ın büyük hayranı olduğunu ve öldüğünü öğrendiğinde onun adını kendi ürünlerinde de ölümsüzleştirmek istediğini dile getirerek; "Birçok ünlü isim farklı ürünlerde ölümsüzleşirken Steve Jobs gibi önemli bir dâhinin de bizim ürünlerimizin etiketinde yer almasını istedik" dedi. Şu sıralar yeni ürünleri için çalışmalara başlayan Cannur Tekstil firması, 'Steve Jobs' için 'com.tr' uzantılı domain adresini de almayı ihmal etmedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Apple'nin Babası 'Steve Jobs' Türk Markası Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement