Aşkabat, 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Aşkabat, 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Aşkabat, 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla açıldı.

11.02.2014 12:51  Güncelleme: 12:50

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki "5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı", Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla açıldı.

Meridyen Uluslararası Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sergi Köşkünde ortaklaşa düzenlenen fuarın resmi açılış törenine, Bakan Zeybekci'nin yanısıra Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ile yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da fuar katılımcılarına yazılı mesaj gönderdi. Berdimuhamedov mesajında, fuarın iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Açılışta konuşan Bakan Zeybekci, fuarın Türkiye'nin Türkmenistan'daki yatırımlarına ve bu ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Zeybekci, fuarın resmi açılışının ardından Türk firmalarının stantlarını gezdi.

Fuara katılan 90'dan fazla firma mobilya, inşaat malzemeleri, ev tekstili, gıda, ev gereçleri gibi yüzlerce ürünü Türkmen pazarına tanıtıyor. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aşkabat, 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement