Asya borsalarında, küresel veri akışının zayıf olmasının etkisiyle düşük işlem hacminin yanında, karışık bir seyir izlendi.
Hafta başından itibaren pozitif görünümünü koruyan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, Dünya Bankası'nın ülke büyüme tahminini düşürmesinin ardından düşüşe geçse de kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla kayıplarını telafi etti. Oldukça dalgalı bir seyrin gözlendiği endeksin gün içindeki kayıpları yüzde 0,3'ü aşmasına karşın, şu dakikalarda yüzde 0,2 yükselişle 2.055,64 puanda bulunuyor.
Japonya'da bugün açıklanan verilere göre mayıs ayında Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) yıllık yüzde 4,4 artış kaydetti. Açıklanan verinin ardından Nikkei endeksi, dünkü kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 0,5 artışla 15.069,48 puandan tamamladı. Dün dolar karşısında yükselişe geçen yenin, bugün dar bantta sınırlı hareket ettiği izlenirken, dolar/yen paritesi şu dakikalarda yatay seyirle 102,322 seviyelerinden işlem görüyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,1 yükselişle 2.014,67 puandan sonlandı.
Hindistan'da bugün açıklanan dış ticaret verilerine göre mayıs ayında, ihracat yıllık yüzde 12,4 artışla 28 milyar dolar ve ithalat yıllık yüzde 11,4 azalışla 39 milyar dolar oldu. Aynı dönemde ülkenin dış ticaret açığı ise 11,23 milyar dolara geriledi. Verilerin ardından gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 25.735,87 puana ulaşan Hindistan'da Sensex endeksi, daha sonra gelen kar satışlarının etkisiyle düşüşe geçti. Endeks şu dakikalarda yüzde 0,2 gerilemeyle 25.541,90 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi de yüzde 0,2 artışla 59,305 seviyelerinden alıcı buluyor.
Hong Kong'da Hang Seng endeksinde ise dün 2 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bugün gelen kar satışlarıyla geri çekilmeler gözlendi. Endeks, şu dakikalarda yüzde 0,3 düşüşle 23.255,46 puanda dalgalanıyor. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Asya Borsalarında Kararsız Seyir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?