ATO Başkanı Baran, Ankara'nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutladı - Son Dakika
Ekonomi

ATO Başkanı Baran, Ankara'nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutladı

ATO Başkanı Baran, Ankara\'nın başkent oluşunun 100\'üncü yıl dönümünü kutladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Ankara, üstlendiği sorumlulukla bir yandan fiili olarak başkent olurken, diğer yandan milletimizin azim ve kararlılığının sembolü haline gelmiştir" dedi.

12.10.2023 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğunu belirterek, "Değişime ve gelişime açık yapısıyla ülkemizin kalkınmasına öncülük eden Ankara, bugün ticaret, sanayi, eğitim, sağlık ve kültür alanında ulaştığı düzeyle bir dünya şehridir." ifadesini kullandı.

Baran, yayımladığı mesajında, Ankara'nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutladı.

Anadolu'nun tam ortasında yer alan Ankara'nın Milli Mücadele'ye verdiği desteğin başkent olmasında etkisinin bulunduğu vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Ankara'nın başkent oluşu, milletimizin başlattığı bağımsızlık mücadelesinin bir parçası ve sonucudur. 100 yıl önce başkent ilan edilirken bir milletin imkansızlıklar içinde zaferinin sembolü olan Ankara, değişime ve gelişime açık yapısıyla ülkemizin kalkınmasına öncülük etmiştir. O günden bu yana, ticaret, sanayi, eğitim, sağlık ve kültür alanlarında ulaştığı düzeyle bir dünya şehri olan Ankara, tarihi boyunca imkansızlıkları imkan haline getiren bir merkez olmuştur. Ankara, her konuda öncü rolünü sürdürecek, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'ne başkentlik yapma görevini yerine getirmenin onurunu layıkıyla taşıyan Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizi vatan haline getiren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ankara'nın gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi ATO Başkanı Baran, Ankara'nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement