Aydın'da sezonun ilk kuru inciri 350 liradan satıldı - Son Dakika
Ekonomi

Aydın'da sezonun ilk kuru inciri 350 liradan satıldı

Aydın\'da sezonun ilk kuru inciri 350 liradan satıldı

Aydın'da sezonun ilk kuru inciri, üreticiler tarafından kilosu 350 Türk Lirası'ndan Aydın Ticaret Borsası'na teslim edildi.

16.08.2022 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da sezonun ilk kuru inciri, üreticiler tarafından kilosu 350 Türk Lirası'ndan Aydın Ticaret Borsası'na teslim edildi.

Kuru incir sezonunun başlaması ile birlikte Aydın Ticaret Borsası'nda Kuru İncir Alım töreni düzenlendi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı törende, 14 üretici Germencik, İncirliova ve Efeler ilçelerinden getirilen toplam 195 kilo kuru inciri Aydın Ticaret Borsası'na teslim etti. Gerçekleştirilen törende sezonun ilk kuru inciri ise sembolik olarak kilosu 350 Türk Lirası'ndan alındı.

"Dünyanın yüzde 60 kuru inciri Aydın'da yetişiyor"

Aydın'ın incir üretimi açısından söz sahibi olduğuna dikkat çeken Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Aydın ili özellikle incir üretiminde sadece Türkiye'de değil dünyada da sayılı kentlerden bir tanesi. Türkiye'nin yaş incir üretiminin yüzde 57'si Aydın'da gerçekleştiriliyor. Kuru incire baktığımızda Türkiye'nin yüzde 85'i, dünyanın ise yüzde 60'ı Aydın'da yetişiyor. Bu anlamda emek veren, ürünü yetiştiren bütün üreticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sezonun hayırlı olmasını temenni eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, "Aydın, sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük incir üreticisi ve bölgesi. Çok kıymetli bir ürüne sahibiz. Aydın Ticaret Borsası olarak da bu kıymetli ürünü önemsediğimiz ilk alım törenleri düzenlemekteyiz. Bu çerçevede 2022-2023 yılı üretim sezonunun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"Bu sezon 50 TL üzerinde fiyat bekliyoruz"

İncirin Aydın için en kıymetli tarımsal ürün olduğunun altını çizen Başkan Çondur, "Geçen yıl müstahsil alışları 30 liraydı. Bu yıl da üretim maliyetlerindeki artıştan dolayı biz bu rakamın üzerinde bir fiyat bekliyoruz. Ortalama geçen yılki döviz satışları üzerinden bir fiyatlama yaparsak bu yıl 50 liranın üzerinde fiyattan piyasada alışverişin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy taze ve kuru incirin tadına bakarak üreticilerle sohbet etti. Vali Aksoy, incirin enerji deposu olan sağlıklı bir ürün olduğuna dikkat çekerek herkesin incir tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kuru incir sezonunun başlaması ile birlikte düzenlenen ilk alım törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve üreticiler katılım sağladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydın'da sezonun ilk kuru inciri 350 liradan satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.


Advertisement