Aydın'ın Milli Takımı Ayto Yüksek İstişare Kurulu Kuruldu - Son Dakika
Ekonomi

Aydın'ın Milli Takımı Ayto Yüksek İstişare Kurulu Kuruldu

Aydın\'ın Milli Takımı Ayto Yüksek İstişare Kurulu Kuruldu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

28.04.2018 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Aydın ekonomisinin problemlerini tespit ederek çözüme yönelik çalışmalar yapacak kurul her biri sektörünün lideri olan 22 kişiden oluşuyor.

Aydın Ekonomisinin sosyal ve sosyolojik dokusundan ulaşım master planlarına kadar ilin başat önemli problemlerinin tespiti, çözümü ve çözüm önerileriyle ilgili istişare edilmek üzere kararlar alıp kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Bizler genç bir ekip olarak 2013 yılında göreve gelmiştik. Biraz daha olgunlaşarak 2018'e geldik. Bu tarih itibariyle kendimizi hala genç görüyoruz ama gençliğin yanında bu kadar yüksek kalitede bir ağabeyler topluluğunu bir arada görmek bizim için çok büyük bir şeref. Ben bir kardeşiniz olarak hepinize teşekkür ediyorum. Kurumsal anlamda çok mutluyuz. Ekip arkadaşlarım, oda yönetim kurulumuz ve meclisimiz, komitelerimiz olarak da değerlendirildiğinde her birinizin isminin geçtiği yerde saygınlığı en üst seviyede olan sizlerin hep birlikte burada olması bizim için kurumsal gelişimimizin yanında bireysel anlamda da ayrıca mutlu etti. Kurul en az 3 ayda bir, ihtiyaç halinde de daha fazla toplanabilir. Belirlediğimiz gündem maddesiyle ilgili ulusal veya uluslararası platformda en yetkin kişi veya kişiler kimse buraya davet edeceğiz. Belirlediğimiz konuyu enine boyuna basına kapalı bir şekilde masaya yatıracağız. Ele aldığımız konunun sebebi ve çözümünü daha sonra Aydın kamuoyuna ve ülke kamuoyuna deklarasyon şeklinde yayınlayacağız. Bu noktada kurulumuzda koordinasyonu sağlayabilmek adına koordinatör Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu hocamız bizimle birlikte çalışacak. Vakıf veya özel üniversite kurulmasından tutun, sportif anlamda ilimizin her branşta geriye doğru gidişine kadar Aydın'ın ekonomik anlamda kalkınmasıyla ilgili akla gelebilecek her türlü konuyu masaya yatıracağız. Yeni kurulan bir kurul olması hasebiyle de göçü kervanda düzeceğiz. Bu konuları ele alırken toplantının ne kadar zaman aralığında yapılacağı, hangi konunun gündeme alınacağı gibi konuları burada ortak akılla karara bağlayacağız. Çocukluğumdan beri hayranlıkla izlediğim ağabeylerimle aynı masada olmak büyük bir keyif, dedi.

5174 sayılı TOBB Kanuna göre çalışma esasları belirlenen kurul olağan toplantılarını en az 2 ayda bir gerçekleştirecek. 2 yıl görev yapacak olan kurul Aydın ekonomisinin kronikleşmiş problemlerini çözmeye çalışacak.

Başkanlığını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken'in yaptığı Yüksek İstişare Kurulu'nda şu isimler yer alıyor; Ali Dinçer, Ali Mümtaz Özalp, Cengiz Altıntaş, Engin Polat, Ergüven Yakan, Erol Dikmen, Hakan Çetin, Halis Günday, Halit Germen, Melih Akça, Muhammet Demir, Muharrem Tozkoparan, Mukan Perinçek, Naif Oto, Nejdet Uçar, Nizamettin Başaran, Osman Gökmen, Taylan Kozacıoğlu, Uğur Alkanlı, Yalçın Pekgüzel ve Yusuf Gezici. Kurul Danışmanı Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydın'ın Milli Takımı Ayto Yüksek İstişare Kurulu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement