Bağcılar Belediyesi, 270 bin haneye ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bağcılar Belediyesi, 270 bin haneye ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtıyor

Bağcılar Belediyesi, 270 bin haneye ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtıyor

Bağcılar Belediyesi, İstanbul'da yaşanan su sıkıntısına karşı önlem almak amacıyla ilçedeki 270 bin haneye ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtıyor. Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar gereği, ilçenin 22 mahallesindeki hanelere yüzde 70 su tasarrufu sağlayacak aparatlar ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu çalışma ile ciddi bir su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

25.10.2023 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi, su tasarrufu için ilçedeki 270 bin haneye ücretsiz aparat dağıtıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) verilerine göre, yüzde 20,36 ölçülen barajlardaki doluluk oranı, son 10 yılın en düşük değeri olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da barajların alarm vermesi sebebiyle Bağcılar Belediyesi de yaşanacak olası su sıkıntısına karşı önlemini aldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in başkanlığında yapılan toplantıda, ilçenin 22 mahallesindeki 270 bin haneye su tasarruf aparatı dağıtılmasına karar verildi.

Karar kapsamında belediye personeli dağıtıma Yenigün Mahallesi'nden başladı. Mahallede kapı kapı dolaşan ekipler, yüzde 70 su tasarrufu sağlayacak aparatı ücretsiz olarak ilçe sakinlerine dağıttı.

Ekiplere eşlik eden Başkan Özdemir, su tüketimine özen göstermek gerektiğinin altını çizerek, bu anlamda önemli bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Özdemir, su tasarrufunu sağlayan aparatlar sayesinde ciddi bir tasarruf sağlanmış olacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bağcılar Belediyesi, 270 bin haneye ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement