Bakan Dönmez açıkladı! Orman yangınlarından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bakan Dönmez açıkladı! Orman yangınlarından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Bakan Dönmez açıkladı! Orman yangınlarından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi
 Güncelleme: 

Marmaris'teki yangın bölgesini inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yangından etkilenenlerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı. Daha öncede yangından etkilenenlerin vergi ve SGK prim borçları ileri bir tarihe ertelenmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Marmaris'te yangının olduğu bölgeyi inceledi. Burada açıklama yapan Bakan Dönmez, "Yangından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi. Yeniköy Termik Santrali'nin ilk ünitesi devreye alınarak üretime başladı" dedi.

"YARIN İKİNCİ ÜNİTEYİ DEVREYE ALACAĞIZ"

Bakan Dönmez açıklamasında, "Yeniköy Termik Santrali bu sabah saat 06.30 itibarıyla santralimizin ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız" dedi.

VERGİ VE PRİM BORÇLARI DA ERTELENMİŞTİ

Orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan edilmişti. Bu kapsamda beyanname verme ve vergi ödeme süreleri 16 Kasım'a kadar ertelenmişti. Ayrıca SGK prim borçları da 4 ay süreyle ertelendi.