Bakan Yıldırım: "Ben de Varım" Projesiyle 300 Engelli İstihdam Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yıldırım: "Ben de Varım" Projesiyle 300 Engelli İstihdam Edildi

Bakan Yıldırım: "Ben de Varım" Projesiyle 300 Engelli İstihdam Edildi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ben de Varım" projesiyle 3 yılda 300 kişilik engelli istihdamı sağlandığını belirterek, bu rakamın çok mütevazı olduğuna dikkat çekti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ben de Varım" projesiyle 3 yılda 300 kişilik engelli istihdamı sağlandığını belirterek, bu rakamın çok mütevazı olduğuna dikkat çekti.

02.12.2011 13:35

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ben de Varım" projesiyle 3 yılda 300 kişilik engelli istihdamı sağlandığını belirterek, bu rakamın çok mütevazı olduğuna dikkat çekti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ben de Varım" projesiyle 3 yılda 300 kişilik engelli istihdamı sağlandığını belirterek, bu rakamın çok mütevazı olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, gelecek yıl bu zamanlarda bu konuda başka sosyal sorumluluk projelerinin yapılacağının da müjdesini verdi.

Bakan Yıldırım, Ankara Hilton Oteli'nde, Bakanlık tarafından yürütülmekte olan "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım" Projesi çerçevesinde düzenlenen "Engelsiz Yaşam İçin Bilişim Teknolojileri Sempozyumu"na katıldı. Toplantıya Yıldırım'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk Telekom, Avea, Vodafone ve Turkcell Ceo'ları katıldı. Burada konuşan Bakan Yıldırım "Ben de Varım" projesiyle Avea, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom'un 3 yılda 300 engelli kişiye istihdam sağladığını belirterek, bu rakamın çok mütevazı olduğunu kaydetti.

-"ENGELLİLERİN ANASI FATMA ŞAHİN'DİR"-

Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük ve güzel işler yapılacağını söyleyen Yıldırım, "Hayalleri gerçekleştireceğiz, engelleri kaldıracağız, engeller kalktıkça hayaller gerçek oluyor" dedi. Engelliler ile ilgili projelerde Bakan Şahin'in çok büyük rol üstlendiğini dile getiren Bakan Yıldırım, "Bundan sonra engellilerin anası Fatma Şahin'dir" dedi.

Karaman'da istihdam edilenlerin yüzde 50'sinin engellilerden oluştuğuna dikkat çeken Yıldırım, bu durumun diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi.

-AKILLI BASTONLAR ENGELLİLERE ÜCRETSİZ DAĞITILACAK-

Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Ar-Ge projesi kapsamında görme engellilerin yolunu rahat bulmalarını sağlayacak "Gören Göz Projesi" kapsamındaki akıllı bastonların görme engelli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını açıkladı.

Bakan Yıldırım, son olarak GSM şirketlerine seslenerek "Reklam harcamalarından yüzde 10 kısın engelleri ortadan kaldırın" dedi.

-"MART'TA KAMUYA 20 BİN ENGELLİ ALINACAK"-

Bakan Şahin, Mart ayında yeni bir sınav yapılacağını ve bu sınavla birlikte kamuda 20 bin engellinin daha istihdam edileceğini açıkladı. Şahin, Mart ayında yapılacak söz konusu sınavın engelli vatandaşların talebi üzerine, engelli kişilerin engellerine göre ayrı ayrı sınıflandırılarak yapılacağını söyledi.

Konuşmasında ayrıca, engelli vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Şahin, Eylül ayı itibariyle 339 bin 386 kişiye evinde özel bakım hizmeti verildiğini kaydetti. Şahin, 6 bin 147 engelli vatandaşın asgari ücret tutarında bakım ücretinin karşılandığını belirterek, 11 ilde de 124 yaşam evinin engellilere hizmet verdiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yıldırım: 'Ben de Varım' Projesiyle 300 Engelli İstihdam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement