Balık fiyatlarına ramazan ayarı - Son Dakika
Ekonomi

Balık fiyatlarına ramazan ayarı

Balık fiyatlarına ramazan ayarı Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balık fiyatları ve çeşitliliği ramazan ayında yüzleri güldürecek.

09.03.2023 23:01  Güncelleme: 23:16

Balık fiyatlarına ramazan ayarı

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balık fiyatları ve çeşitliliği ramazan ayında yüzleri güldürecek.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla tezgahlarda balık çeşitliliği arttı. Balık fiyatları ise ramazan ayında vatandaşın yüzünü güldürecek. Tezgahlarda bulunan balıkların fiyatları ve çeşitleri şu şekilde; istavrit 100 TL, mezgit 70 TL, barbunya 100 TL, çupra, levrek ve somon ise 150 TL.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte balık fiyatlarının düşeceğini söyleyen balıkçı esnaflarından Adem Çetin, vatandaşların ramazan ayında bol bol balık tüketeceğini söyledi. Çetin konuşmasına şu şekilde devam etti, "Balık olarak tezgahlarımızda şuanda, istavrit, uskumru, levrek, çupra, somon, mezgit ve barbunya. Azda olsa bu balıklar geliyor. Şuan da balıkların fiyatları orta boy barbunya 100 TL, mezgit 70 TL, uskumru 70 TL, istavrit 80-100 TL arasında değişiyor, levrek ve çupra 150 TL. Ramazan ayında aksine balık fiyatları düşer, zaten sezonunda yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Nisanın 15'i gibi balık sezonu bitiyor. Ramazan ayında tabiki de balığın durumuna bağlı aynı seviyelerde de sayabilir, düşebilir ama bolluk beklemiyoruz. Nisanın 15'inde yasak başlıyor. Şuan ki duruma bakarsak Ramazan ayındaki iş durumuna bağlı iş olursa dükkanımızı açarız. İş olmazsa da piyasalar şuanda çok durgun bizde kapatırız gibime geliyor. Şuan da bir dükkanı açmak işçilerle beraber 2 bin TL'yi buluyor. Bizlerde bu durumdan dolayı zorlanıyoruz. Balık az olduğu zaman 2-3 gün dükkanlarımızı kapatıyoruz, maliyetler çok yüksek bizleri de kurtarmıyor" dedi.

(SHB-OA-BA-Y)

Balık fiyatlarına ramazan ayarı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balık fiyatlarına ramazan ayarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement