Dünya üzerinde bu kadar aktif kullanılmasına rağmen ülkemizde henüz yeterince rağbet görmeyen barter modeli, sağladığı avantajlarla da dikkat çekiyor. Parayı amaç halinden çıkararak araç haline getiren barter ile firmalar hem ihtiyaçlarını satın aldığı, hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sisteme dahil oluyorlar.
Türkiye'deki barter sektörünün en büyük temsilcisi olan Türk Barter'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, barterın amaçlarından birinin de ticari faaliyetlerde başarılı olmak isteyen firmalar için bir takım risklerin bertaraf edilmesi olduğunu belirtti. Barterın tercih edilmemesini insanlar tarafından bilinmemesine bağlayan Şimşek, barter sisteminin ileride bankacılık ile rekabet edebilecek düzeye geleceğini vurguladı.
Türk Barter'ın 8000 üye ve 50 binden fazla kayıtlı firma ile ülkemizde barterın gelişmesine öncülük ettiklerini belirten Şimşek, sahip oldukları geniş enformasyon ağı ile bir çok firma için imkansız olarak görülen ticaret anlaşmalarını üyeleri aralarında gerçekleştirdikleri söyledi.
"Türk Barter, piyasa koşullarının değişmesi nedeniyle elde kalan malların, yarım kalmış yatırımların kolaylıkla değerlendirilmesini sağlamaktadır. Ayrıca genel merkez ve şubelerinin desteği ile üyelere, yeni pazarlara açılabilme fırsatı tanıması konusunda lider durumdadır." diyen Şimşek, bir ilke imza atarak barterda komisyonu sıfırladıklarını ifade etti.
Satışların düştüğü ve stokların arttığı bir döneme girildiğini ifade eden Şimşek, Corporate sistemi ile birlikte şirketler için bulunmaz fırsatlar sunduklarını da dile getirdi. - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Barter Sektörü Ticaret Hacmini Geliştiriyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.