Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi

Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha\'ya Teslim Edildi

İSTANBUL (İHA) – Türkiye’de barter sisteminin öncü kuruluşlarından Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı (İHA) arasındaki iş birliği devam ediyor.

20.01.2016 15:22

İSTANBUL (İHA) – Türkiye'de barter sisteminin öncü kuruluşlarından Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı (İHA) arasındaki iş birliği devam ediyor. Bu iş birliği çerçevesinde barter sistemiyle kiralanan 20 aracın İHA'ya teslimi gerçekleşti.

İhtiyaç duyulan mal veya hizmetin satılan mal veya hizmet karşılığında satın alınması sistemi olan barter'ı Türkiye'de yürüten öncü kuruluşlardan olan Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) iş birliği sürüyor. Devam eden ortaklık çerçevesinde İHA'ya kiralanan 20 araç, Türkbarter Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İyioldu tarafından İHA Finans ve İdari İşler Koordinatörü Bilal Koç'a teslim edildi. Barter sisteminin yaklaşık 50-60 yıldır dünyada sistematik olarak uygulanan alternatif bir ticaret yöntemi olduğunu söyleyen Mehmet İyioldu, "Barter, daha çok üyeler arasında olan herhangi bir ihtiyacın bedelini yine bir ürün ve hizmetle ödeme modelidir. Bir firmanın ihtiyaç hissettiği bir ürün veya hizmeti satın alıp, karşılığında da kendi ürettiği hizmet ve ürünle ödemesi esasına dayanır" dedi.

TEMELİ TAKAS YÖNTEMİNE DAYANAN BİR SİSTEM

Barter sisteminin para icat edilmeden önce uygulanan takas sistemi ile hemen hemen aynı olduğunu belirten İyioldu, "Ancak bu sistemi birebir takas yöntemi olarak adlandırmak doğru değil. Sistem şuanda birçok firmanın yararlandığı bir sistematik haline getirilmiş durumda" diye konuştu.

Uygulamalarının ortak pazardaki üyelerin arz ve talep dengelerini gözeterek her türlü ihtiyacın karşılanması esasına dayandığını dile getiren İyioldu, "Mesela İHA'dan üyelerimiz için haber ve röportaj destekleri alıyoruz. Bunun karşılığında da şuanda yaptığımız gibi İHA'nın ihtiyaç duyduğu, muhabirlerin kendi görevlerinde kullanacağı araçları kiralama usulü ile temin ediyoruz. Bunun dışında örneğin bir inşaat şirketinin yarım kalan bir projesine destek veriyoruz. Hem onun dairelerini üyelerimize sunarak pazarlama faaliyetine dahil olmuş oluyoruz, stoklarını eritiyoruz hem de tamamlama noktasında ihtiyaç duyduğu kapı, boya gibi satın alması gereken ürünleri barter yöntemiyle temin ediyoruz. Böyle olunca firma likit durumu düzgün olsa bile likitidesini başka bir yere kaydırıyor. Sistemin kolaylığından sadece kriz durumlarında değil, tasarruf etmek istediği zaman da yararlanan 10 bine yakın üyemiz var" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement