Başbakan Yardımcısı Babacan, "Borsa İstanbul"Un Kurulduğunu Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Borsa İstanbul"Un Kurulduğunu Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Borsa İstanbul"Un Kurulduğunu Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul A.Ş.Esas Sözleşmesi'nin 3 Nisan 2013 tarihinde tescil edildiğini belirterek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın ve İstanbul Altın Borsası'nın tüzel kişiliklerinin sona erdiğini bildirdi.

04.04.2013 12:11

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul A.Ş. Esas Sözleşmesi'nin 3 Nisan 2013 tarihinde tescil edildiğini belirterek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın ve İstanbul Altın Borsası'nın tüzel kişiliklerinin sona erdiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun 30 Aralık 2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, kanun uyarınca, "Borsa İstanbul Anonim Şirketi" unvanıyla bir anonim şirket kurulduğunu belirtti. Babacan, kanunda, esas sözleşmenin ticaret siciline tescil edilmesiyle, Borsa İstanbul A.Ş.'nin, borsaların ve piyasa işleticilerinin kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin izni almış sayılacağının ifade edildiğini kaydederek, bu çerçevede, kurul tarafından hazırlanan ve onaylanan Borsa İstanbul A.Ş. Esas Sözleşmesi'nin 3 Nisan 2013 tarihinde tescil edildiğini vurguladı.

Tescil ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) ve İstanbul Altın Borsası'nın tüzel kişilikleri sona erdiğini bildiren Babacan, söz konusu esas sözleşmeye göre, Borsa İstanbul'un kuruluş sermayesinin 423 milyon 234 bin TL olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına M. İbrahim Turhan seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri olarak ise Osman Akyüz, Mustafa Büyükbalcı, Seyit Ahmet Işkın, Hüseyin Kelezoğlu, Işınsu Kestelli, Kamil Attila Köksal, Talat Ulussever ve Melikşah Utku olarak belirlendi.

Babacan, açıklamada ayrıca, "İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olmasında kilit bir rol oynayacak Borsa İstanbul ülkemize hayırlı olsun" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Babacan, 'Borsa İstanbul'Un Kurulduğunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement