Bask Genel Başkanı Akay: Asgari Ücret Beklentileri Karşılamaktan Uzak - Son Dakika
Ekonomi

Bask Genel Başkanı Akay: Asgari Ücret Beklentileri Karşılamaktan Uzak

Bask Genel Başkanı Akay: Asgari Ücret Beklentileri Karşılamaktan Uzak

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ayakkabı kutalarının gündemi meşgul ettiği bir dönemde asgari ücrete yapılan 43 TL'Lik zammı insafsızlık olarak değerlendirdi.

31.12.2013 15:44

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ayakkabı kutalarının gündemi meşgul ettiği bir dönemde asgari ücrete yapılan 43 TL'Lik zammı insafsızlık olarak değerlendirdi. Akay, asgari ücretin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı.

BASK Genel Başkanı Akay, asgari ücret rakamlarının açıklanması üzerine bir değerlendirme yaptı. Açlık sınırının bin 80 TL'ye, yoksulluk sınırının 3 bin 500 TL'ye dayandığı bir dönemde asgari ücrete yapılan 43 TL'lik zammın çalışanları sükut-u hayale uğrattığını belirten Akay, "İktidar mensuplarını empati yapmaya davet ederek 846 TL'lik bir maaşla kira, gıda, giyim, aydınlatma, su, ısıtma, haberleşme, eğitim, sağlık ve benzeri zorunlu harcamalarının nasıl yapılacağını sadece bir an düşünmelerini bekliyoruz" dedi.

-43 TL'LİK ZAM KLASİK ÇAY-SİMİT HESABINA BİLE YETMİYOR-

Hükümetin "şark kurnazlığı" yaptığını ifade eden Akay, memur toplu sözleşmelerini Ramazan Bayramı arifesinde, asgari ücreti de yılbaşı arifesinde açıklayan Hükümetin toplum kesimlerinin tepkilerini regüle etmek amacında olduğa dikkat çekti. Ayakkabı kutularının gündemi meşgul ettiği bir dönemde asgari ücrete yapılan 43 TL'lik zammı insafsızlık olarak değerlendiren Akay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerine seslenerek 43 TL'lik zammın klasik çay-simit hesabına bile yetmediğini vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bask Genel Başkanı Akay: Asgari Ücret Beklentileri Karşılamaktan Uzak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement