Bin Şef Öztiryakiler'in Mutfağında Yarışıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bin Şef Öztiryakiler'in Mutfağında Yarışıyor

Bin Şef Öztiryakiler\'in Mutfağında Yarışıyor

Dünyanın Önde Gelen Mutfak Festivalleri Arasına Giren 'İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde Bu Yıl Dünyanın Birçok Ülkesinden Bin Şef Yarışıyor.

14.12.2007 19:27

Dünyanın önde gelen mutfak festivalleri arasına giren 'İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde bu yıl dünyanın birçok ülkesinden bin şef yarışıyor.

Öztiryakiler'in ana sponsorluğunda 100 kategoride gerçekleşecek 'Şefler Yarışması'nda Arjantin'den Kore'ye, Mısır'dan Rusya'ya, İtalya'dan Türkiye'ye kadar 16 ülkeden ustalar yarışacak.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde HOTEQ Konaklama ve Ağırlama Endüstrisi Fuarı ile birlikte başlayan ve 4 gün sürecek olan 'İstanbul Mutfak Günleri'ni 20 bin turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Organizasyonun en renkli anlarına sahne olan 'Şefler Yarışması'nda yarışmacılarla birlikte ziyaretçiler de büyük heyecan yaşarken, pastadan, ekmeğe, etli yemekten zeytinyağlılara kadar çeşitli alanlarda kıyasıya yarışıldı. 16 ülkeden bin şefin 100 kategoride mücadele ettiği yarışma için

Öztiryakiler'den 20 mutfak kurulurken, ayrıca birçok otel de banket mutfağında mücadele etmenin heyecanını yaşadı.

Bu yıl 3. gerçekleşen 'Şefler Yarışması'nda uluslararası jüri arasında yer alan Prens Charles ve Lady Diana'nın düğün pastasını yapan İngiliz Genç Şefler Takımı Başkanı Keneth Fraser, Uluslararası Jüri Üyesi ve Gastronomi Uzmanı Rodney Naylor gibi uluslararası isimlerin yanı sıra Akşam Gazetesi Yazarı Nedim Atilla, Gastronom Ali Esad Göksel gibi Türk üyelerin de bulunması dikkat çekti. Öztiryakiler'in de 3. Kez ana sponsorluğunu üstlendiği 'Şefler Yarışması' tamamen uluslararası standartlarda ve hijyen

kurallarına göre gerçekleşiyor. Yarışmacıların kendini geliştirmelerini, tecrübe kazanmalarını, yenilikleri takip etmelerini uluslararası prestij kazanmalarını amaçlayan yarışmada takım halinde katılanlar da otellerini veya restoranlarını tanıtma imkanı buluyor.

Organizasyonlarda iki standa yer alan Öztiryakiler, bunların ilkinde mutfak gereçlerini tanıtırken, diğerinde de ithal ürünlerini sergiledi. Ayrıca Namlı Et Entegre'nin standında yine kendi döner makinelerinin tanıtımını yapan Öztiryakiler, İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nin en ilgi çeken standları arasında yer aldı.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bin Şef Öztiryakiler'in Mutfağında Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement