Borusan Holding Ceo'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan Özür Dileriz - Son Dakika
Ekonomi

Borusan Holding Ceo'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan Özür Dileriz

Borusan Holding Ceo\'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan Özür Dileriz

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Başörtülü binince BMW bozuluyor" iddialarına ilişkin olarak, Borusan Otomotiv yönetiminin, ÖTV artışları sonrasında mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı aldığını, bunun neticesinde bütçe nedeni ile sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığının rallici sporculara yazıyı ile bildirildiğini söyledi Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Başörtülü binince BMW bozuluyor" iddialarına ilişkin olarak, Borusan Otomotiv yönetiminin, ÖTV artışları sonrasında mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı aldığını, bunun neticesinde bütçe nedeni ile sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığının rallici sporculara yazıyı ile bildirildiğini söyledi.

02.01.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Başörtülü binince BMW bozuluyor" iddialarına ilişkin olarak, Borusan Otomotiv yönetiminin, ÖTV artışları sonrasında mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı aldığını, bunun neticesinde bütçe nedeni ile sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığının rallici sporculara yazıyı ile bildirildiğini söyledi Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Başörtülü binince BMW bozuluyor" iddialarına ilişkin olarak, Borusan Otomotiv yönetiminin, ÖTV artışları sonrasında mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı aldığını, bunun neticesinde bütçe nedeni ile sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığının rallici sporculara yazıyı ile bildirildiğini söyledi.

Geçen hafta gündeme gelen, "Başörtülü binince BMW bozuluyor" iddialarına ilişkin olarak bir basın toplantısı düzenleyen Uğur, konuyla ilgili dün bazı ulusal gazetelerde ilanlarının yayınlandığını, orada da haklarında ileri sürülen "ayrımcılık" suçlamasını kabul etmeyeceklerini ifade ettiklerini söyledi.

Bu konuyla ilgili kamuoyunu dinlediklerini belirten Uğur, haberlerde, köşe yazılarında, okuyucu yorumlarında, sosyal medyada, Borusan hakkında birçok olumsuz, bazıları ise kelime oyunu ile ahlak sınırlarını aşan mesajların yer aldığını söyledi. Herkesin fikrini beyan ettiğini söyleyen Uğur, "Bazen insanların en doğal hakları olan ifade özgürlüklerini kullanırken adil ve doğru olmak görevlerini ihmal edebildiklerini de gözlemledik" dedi.

-"BU MESLEKİ BİR HATADIR, ÖZÜR DİLERİZ"-

Uğur, kamuoyunu dinlerken diğer taraftan sponsorluk görüşme süreci hakkında bilgi aldıklarını, Borusan Otomotiv bünyesindeki yazışmalara, tanıklıklara kadar ayrıntılı ve titiz bir araştırma yaptıklarını açıklayarak, bu bulguları şöyle açıkladı:

"Birincisi değerli sporcu arkadaşlarımızla yürütülen sponsorluk görüşmeleri kötü yönetilmiştir. Görüşmeler çeşitli faktörlerin etkisiyle gereksiz yere uzamıştır. Nihai kararımızın zamanlamasının ve marka müdürünün bazı açıklamalarının da etkisi ile görüşmelerin sonlanması gerekçesi yoruma açık hale gelmiştir. Sonuçta milli ralli sporcuları zor durumda kalmışlardır. İkincisi, marka müdürü çalışanımız Borusan'ın çalışma ilkelerini hiçbir şekilde temsil etmeyen gerek informel ortamda kullandığı bazı ifadeler, gerekse verdiği beyanatın içeriğiyle net bir biçimde hata yapmıştır. Bu mesleki bir hatadır. Bu hatası nedeniyle kendisi, iş akdini feshetmemize gerek kalmadan istifa etmiştir. Ancak herkes tarafından açıkça bilinmesini isteriz ki, onun bu hatası bizim kurumsal sorumluğumuzu hiçbir şekilde ortadan kaldırmamaktadır. Bu nedenle, siz değerli basın mensuplarının tanıklığında, hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz. Tersi bir yaklaşımın Borusan tarafından benimsenmesi, kurumumuzun geçmişine, etik değerlerine ve sosyal sorumluluk anlayışına aykırıdır."

-"ÖTV SONRASI İŞ HACMİ DARALINCA YÜZDE 40 BÜTÇE KISINTISINA GİTTİK, SPONSORLUK DA İPTAL EDİLDİ"-

Borusan Otomotiv'in MINI markası adına rallici Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile bir sponsorluk sözleşmesi imzaladığı, ayrıca kendisinin başörtülü gazeteci Merve Sena Kılıç ile bir televizyon kanalında program yapmasından dolayı MINI markasının imajına ters düştüğü, bu nedenle sözleşmenin kendileri tarafından iptal edildiğinin iddia edildiğine işaret eden Uğur, Borusan açısından gerçekleşen durumu ise şu şekilde açıkladı:

"Bu iki başarılı sporcumuz ile sponsorluk görüşmeleri 2011'in ilkbahar aylarında başlatılmıştır. Ağustos 2011'de belirli bir meblağ ve 1 yıl süre ile şahsi kullanımlarına tahsis edilecek 2 araç üzerinde genel bir prensip mutabakatına varılmıştır. Ancak her iki tarafın da ilave bazı beklentilerinin ve sürecin tanımlanmasına yönelik ihtiyaçlarının daha net hale gelmesi Aralık ayına kadar sürmüştür. Sponsorluk görüşmeleri sırasında marka müdürü olan çalışanımızın, dini inançlar ve başörtüsünün "trendy ve tarafsız" olması gereken MINI markasının algısına olumsuz etkileri olabileceği yönünde ifadesi olmuştur. Aralık'ın ikinci yarısında Borusan Otomotiv yönetimi, sektörde gündeme gelen vergi artışlarından sonra mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı almıştır. Bunun neticesinde aynı gün bütçe nedenleriyle rallici sporcularımıza sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığı yazıyla bildirilmiştir."

-"BÜTÇE KISITLAMAMIZ DEĞİL, BAŞÖRTÜSÜ İLE SİYASET ARASINDA PARALELLİK KURULDU"-

Bu kararın devamında marka müdürlerinin bir gazetenin bu konudaki sorusuna yanıt verdiğini belirten Uğur, markanın tarafsız ve trendy konumunu kendi açısından yanlış değerlendirerek, kendileri için kesinlikle kabul edilemez bir yaklaşım içinde bulunduğunu, açıklamasının özünde başörtüsü ile siyaset arasında bir paralellik kurduğunu, sponsorluk sözleşmesinin gerçekleştirilmemesinin nedeni olarak bütçe kısıtlamasından ziyade, bu paralelliği işaret eden bir ifadede bulunduğunu, gazetenin de bunu haber yaptığını söyledi. Uğur, Otomobil Sevdası adlı televizyon programına, tüm diğer programlara olduğu gibi, Borusan Otomotiv tarafından hiç bir ayrımcılık yapılmadan düzenli olarak araç tahsisi yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini bildirdi.

-"BAĞNAZLIĞA İZİN VERMEYEN BİR KURULUŞUZ"-

Borusan Grubu'nun 66 yıllık tarihi, 4.2 milyar dolar cirosu, 5 bin 500 çalışanı, 800 milyon dolar ihracatı, yıllar içinde Türkiye için yarattığı katma değer ile Türkiye'ye mal olan bir kuruluş olduğunu belirten Uğur, sadece 2011 yılında Türkiye'de 300 milyon dolara yakın yatırımı gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu kapsamda ticari bir kuruluş olduklarının altını çizen Uğur, "Siyasi parti veya sivil toplum kuruluşu değiliz. Bizim ana sorumluluğumuz doğru ticari kararlar almak ve müşterilerimize iyi hizmet vermektir. Borusan Grubu'nun, hissedarıyla, yöneticileriyle ve çalışanlarıyla, kurumsal politikaları doğrultusunda, bilerek ve isteyerek herhangi bir konuda, hem de toplumumuzun en çok uzlaşı ihtiyacı içinde olduğu çok hassas bir konuda ayrımcılık yapması, taraf tutması, demokratik davranmaması kesinlikle mümkün değildir. Borusan Türk toplumunun tümüne inanmış, onlara hizmet ve ürünler götürerek bu ülkeye katma değer yaratmak için çalışan, hiçbir şekilde ayrımcılığa veya bağnazlığa kendi içinde izin vermeyen bir kuruluştur ve böyle kalmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

-"3 BMW SİPARİŞİ İPTAL EDİLDİ"-

Soruları da yanıtlayan Uğur, bu durumun bir yol kazası olduğunu düşündüğünü belirterek, "Bunun bir daha olmaması için gerekli tedbirleri alıp, yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir yol kazası olmaması için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. Uğur, konunun gündeme gelmesinin ardından ikisi İstanbul İstinye'de, biri Adana'da olmak üzere toplam üç BMW siparişinin iptal edildiğini açıkladı. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Borusan Holding Ceo'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan Özür Dileriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement