Boyner, İlk Konsolide Sonuçlarını Açıkladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Boyner, İlk Konsolide Sonuçlarını Açıkladı

Boyner, İlk Konsolide Sonuçlarını Açıkladı
16.11.2012 14:22

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin, ilk konsolide mali tabloları 30 Eylül 2012 dönemi için bugün açıklandı.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin, YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi A.Ş'nin çoğunluk hisselerini satın almasının ardından, ilk konsolide mali tabloları 30 Eylül 2012 dönemi için bugün açıklandı.

Şirketin 2012 yılı ilk dokuz ay konsolide net cirosu önceki yılın aynı dönemine göre %25,5 artarak 585 milyon TL olarak gerçekleşti. Satın alma sonrası, Boyner ve YKM Mağazaları toplam net satış alanı 248,000 m2'ye, toplam mağaza sayısı ise 143'e ulaştı.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. Genel Müdürü Aslı Karadeniz yaptığı açıklamada;

"2012 yılı Boyner Büyük Mağazacılık için oldukça Önemli bir yıl. Dünyada ve ülkemizde belirsizlikler yaşanan ekonomik ortamda, şirketimiz bir yandan yeni mağaza açılışları ile organic büyümesine devam ederken, bir yandan da YKM'nin çoğunluk hisselerinin satın alınması ile bünyesine 105.000 m2 yeni net satış alanı kattı. İlk 9 ayda ciromuz %25,5 arttı, faiz öncesi operasyonel kârımız ise, YKM alımından kaynaklı bu yıla mahsus bir seferlik giderlerden arındırılmış olarak, %23,4 artış gösterdi. Türkiye'de yavaşlayan genel ekonomik büyüme karşısında bu artış performansını gerçekleştirmiş olmaktan memnunuz."

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin 30 Eylül 2012 dönemi konsolide vergi öncesi dönem kârı 7,9 Milyon TL olarak gerçekleşti. Eylül 2012'de tamamlanan YKM işleminin konsolide mali tablolarda satışa katkısı 31 milyon TL'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Boyner, İlk Konsolide Sonuçlarını Açıkladı - Son Dakika


Advertisement