Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak - Son Dakika
Ekonomi

Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak

Ünlü lastik üreticisi Bridgestone, düşük talep ve yüksek rekabet nedeniyle 1961 yılından bu yana faaliyette olan Fransa'daki lastik fabrikasını kapatacak.

17.09.2020 09:43  Güncelleme: 09:52

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Bridegstone, düşük talep ve yüksek rekabet nedeniyle Fransa'daki lastik fabrikasını kapatmak için görüşmelere başlayacağını duyurdu.

863 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bethune kentindeki fabrika hali hazırda 863 kişiye istihdam sağlıyor ve günde 17 bin lastik üretme kapasitesine sahip. Bu fabrika 1961 yılından bu yana faaliyette.

BRİDGESTONE HAKKINDA

Bridgestone Corporation 1931 yılında Shojiro Ishibashi tarafından Japonya'da kurulmuş uluslararası lastik firmasıdır. Bridgestone ismi, Japonca'da "taş köprü" anlamına gelen ishibashi kelimesinden türemiştir. Bridgestone, Ocak 2009 itibarıyla küresel lastik üretiminde bir numaralı markadır.

Bridgestone, Fransa\'daki fabrikasını kapatacak

Son Dakika Ekonomi Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Erdal Bakkal: EUR maaş vereceğine gelsin burda açsın maliyetler 8 kat azalır. 19 2 Yanıtla
  • andsmero: kaliteli lastik franca daki fabrikasını kapatmasını isabetli olmuş turkıyede açar inşallah yunan ve fransızlar vardır içimizde şimdi damlarlar 16 2 Yanıtla
    arkadaşım: az biraz mantığın bassın isterdim söyleyeceklerime ama ! türkiyede açması mantıklı olur elbet ama kendi bütçeleri için , fransada 863 kişiye 2 bin eurodan 1726000 euro maaş verecekken burada ucuz iş, kalitesiz hayat yaşayan bizlerden 863 kişiye sadece 211.435 euro maaş ödeyecek ve şirket aylık 1.5 milyon euro kar sağlayacak... ama kime neyi anlatıyorum ki dolarla mı maaş alıyorsun dimi ! 2 3
  • Fetöye inat: Türkiye devamlı büyüyor Avrupa küçülüyor. Osmanlı geri döndü. Fetöye inat büyük Türkiye 2 2 Yanıtla

Advertisement