BSA Türkiye'de Bayrak Değişimi - Son Dakika
Ekonomi

BSA Türkiye'de Bayrak Değişimi

BSA Türkiye\'de Bayrak Değişimi

Autodesk Türkiye'de görev yapan Akdeniz Bölgesi Telif Hakları ve Lisanslama Satış Müdürü Şennur Karabayır, BSA Türkiye'nin Direktörü oldu.

02.09.2013 14:20  Güncelleme: 16:00

Türkiye'de telif hakları konusunda bilinç oluşturulması ve korsan yazılım kullanımının önlenmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren BSA Türkiye, yönetim değişikliğine gitti.

Üyeler arasında yapılan seçim sonucunda BSA Türkiye'nin yeni Direktörü Şennur Karabayır oldu. 14 yıllık sektör tecrübesi bulunan Şennur Karabayır, Türkiye'nin önde gelen firmalarında teknoloji alanında satış yöneticiliği görevlerinde bulundu. Halen Autodesk Türkiye'de Akdeniz Bölgesi Telif Hakları ve Lisanslama Satış Müdürü olarak görevini sürdüren Karabayır, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu.

Yazılım sektöründe önemli tecrübelere sahip Şennur Karabayır, BSA Türkiye Direktörlüğü görevini 2 Eylül 2013 tarihi itibariyle Semih Sağman'dan devraldı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Şennur Karabayır; "Bu görevi devralırken, başarılı çalışmalarından ve sektöre olan katkılarından dolayı Semih Sağman'a teşekkür etmek isterim" dedi.

Şennur Karabayır konuşmasını noktalarken, "BSA olarak lisanslı yazılım kullanımının önemi ve lisanssız yazılım kullanmakla ilgili prestij kaybı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kamuoyunu ve ticari sektördeki profesyonelleri bilinçli yazılım kullanımı hakkında bilgilendiriyor, yazılımların bu şekilde doğru kullanılmasının aynı zamanda kaynak tasarrufu anlamına geldiğini anlatıyoruz. 2014 yılında da bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi BSA Türkiye'de Bayrak Değişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement