Btso Bursa'nın 250 Büyük Firmasını Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Btso Bursa'nın 250 Büyük Firmasını Açıkladı

Btso Bursa\'nın 250 Büyük Firmasını Açıkladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın 250 büyük firmasını açıkladı.

26.08.2013 14:11

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın 250 büyük firmasını açıkladı. Toplam cirolarına göre ilk sırayı 7,531 milyon lira ile Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. aldı.

Bursa'daki 250 büyük firma araştırmasının 2012 yılı sonuçlarını açıklayan Burkay, Bursa'nın küresel pazarlara yönelik üretim kapasitesine ve rekabet gücüne sahip, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Burkay, 2012 yılında 250 firma içinde en yüksek katma değeri yüzde 44,4'lük payla otomotiv sanayiinin ürettiği söyledi. Gıda-tarım-hayvancılık sektörünün ise yüzde 16 payı ile ikinci sıraya yükseldiğini ifade eden Burkay, "Tekstil ve konfeksiyon sektörü, oluşturduğu katma değer payı yüzde 15,4 ile 3'üncü sırayı alırken, makine-metal sanayii yüzde 10 payı ile en çok katma değer üreten dördüncü sektör oldu. Sınırlanan performanslarına rağmen Bursalı firmaların kar göstergeleri iyileşmiş, kar eden firma sayısı artmıştır. En yüksek ciro artışları enerji-elektrik-elektronik, nakliye-ulaştırma ile gıda tarım hayvancılık sektörlerinde oldu" dedi.

Bursa'da 2012 yılında 250 büyük firma listesine 28 yeni firmanın girdiğini kaydeden Burkay, "Toplam cirolarına göre ilk sırayı 7,531 milyon lira ile Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş, ikinci sırayı 6,916 milyon lira Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. alırken, üçüncü sırayı ise 1,992 milyon lira ile Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. 250 firma ihracatlarına göre sıralandığında ise, toplam ciro sıralaması değişmeyerek ilk sırayı Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş, ikinci sırayı Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. alırken, üçüncü sırayı ise Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. 250 büyük firmanın ekonomideki önemli yavaşlamaya rağmen istihdam artışını sürdürmesi geleceğe dair umut vermektedir. 2013 yılında ekonomik büyümede ve ihracatta özellikle temmuz ayında bir toparlanma yaşanmasına rağmen dünya pazarlarındaki talep daralması devam etmektedir" diye konuştu.

BTSO'DAN BURSASPOR'A TAM DESTEK

Bursaspor'un forma reklamında kalıcı gelirlere kavuşacağını söyleyen Burkay, "Bursaspor şehrin moralini yükselten en önemli kurumlardan bir tanesi. Bursalılardan yeni yönetime mutlaka destek olmalarını istiyorum. Kulübün en önemli gelirlerinden birisi forma reklamıdır. Çünkü fikstür zor, anlayışla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Şampiyonluk yaşayan 4 kulübe verilen imkanların, verilen reklamların Bursaspor'a da verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bursaspor başkanı ile görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde Bursaspor 5. büyük olmasına yakışır şekilde forma reklamı alacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Bursa'nın 250 Büyük Firmasını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement