Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu'ndan 'Turizm' Değerlendirmesi - Son Dakika
Ekonomi

Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu'ndan 'Turizm' Değerlendirmesi

Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu\'ndan \'Turizm\' Değerlendirmesi

Türkiye'nin son yıllarda turizm alanında kaydettiği ilerlemeye karşın potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğini savunan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye'nin ulusal ve bölgesel uzun vadeli turizm planlarına ihtiyaç duyduğunu...

22.06.2013 12:57

Türkiye'nin son yıllarda turizm alanında kaydettiği ilerlemeye karşın potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğini savunan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye'nin ulusal ve bölgesel uzun vadeli turizm planlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Sanayi, tarım ve ekonomi alanında yapıldığı gibi turizmde de devlet politikası belirlenmesi ve uzun vadeli turizm planı oluşturulmasını öneren Tütüncüoğlu, turizm kentleri ve ilçelerinin belediye başkanlarının ve turizmden 'ekmek yiyen' sektörlerin temsilcileri ile uzmanların Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında bir araya gelerek istişare yapması teklifini sundu.

"SÜREKLİLİK VE BÜTÜNLÜK GEREKİYOR"

Şu an yurtdışında gerçekleştirilen turizm faaliyetlerin bütünlükten yoksun olduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, bu şekilde elde edilen gelişmelerin de çalışmalar gibi kısa ömürlü ve süreklilikten uzak olduğunu kaydetti.

Fakat sektördekiler ve uzmanların birlikte oluşturacağı uzun vadeli bir turizm planının tanıtımda da kalkınmada da bütünlüğü sağlayacağını vurgulayan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: "Turizm ve tanıtımda en önemli olgu süreklilik ve bütünlük. Bu yüzden tüm turizm faaliyetleri oluşturulan turizm planı çerçevesinde yapılsın. Hem tanıtım faaliyetlerinin etkisi artsın, gelişiminde süreklilik ve bütünlük sağlansın."

"Yurtdışındaki fuarlarda yapılan il ve ilçe bazlı tanıtımlar da sonuca ulaşamıyor" diyen Tütüncüoğlu, pazarlamada da bütünlük önerisinde bulundu. Başkan Tütüncüoğlu, şunları söyledi: "Örneğin Amerika'da ya da Uzak Doğu'da yaşayan bir turiste Türkiye'deki tek bir kente gelmek ve orada geçireceği bir haftalık zaman için 2-3 günlük uçak yolculuğu yapma fikri yeterince cazip geliyor. Fakat bu kişilere Türkiye'ye gelmesi halinde, Çeşme'nin deniz, kum ve güneşinden faydalanma, Efes Antik Kenti'ni, Tire'yi, Kapadokya'yı, Hasankeyf'i gezmek, yamaç paraşütü ve rafting yapma gibi alternatifler birlikte sunulursa ve tüm tatil türlerinin hepsini tek bir tatilde gerçekleştirebileceği düşüncesi bu durumu değiştirecektir."

Sektörün sorunları konuşularak çözüm üzerine düşünülmesi gerektiğine de vurgu yapan Tütüncüoğlu, "Kendi içimizde aynı sorunları çözmüş turizm merkezleri diğerine fikir önerisinde bulunabilir ya da diğer ülkelerde bu problemlerin nasıl çözümlendiği üzerinde durulabilir" dedi.

Çeşme'nin bu konuda yol göstericilerin arasında olabileceğini ifade eden Tütüncüoğlu, "Turist sayısı ve tanınırlığının artırılması için gelişmiş turizm merkezleri, gelişmekte olan turizm bölgelerine yol gösterici olur ve herkes taşın altına elini korkmadan koyarsa, sorunları aşarız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu'ndan 'Turizm' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement