Palamut Bolluğu Balık Tezgahlarını Şenlendiriyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Palamut Bolluğu Balık Tezgahlarını Şenlendiriyor

Palamut Bolluğu Balık Tezgahlarını Şenlendiriyor
08.09.2024 09:32

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar palamut bolluğuyla karşılaşıyor. Balıkçılar, palamudun tuzlanması gerektiğini belirtirken, bu balığın hızlı bir şekilde kaybolabileceğini vurguladılar. Palamudun bol olması diğer balık çeşitlerinin fiyatını düşürdü.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından balıkçıların "Vira Bismillah" diyerek denize açılmasıyla balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor.

Sezonun henüz başında olunmasına rağmen son yıllarda ilk kez bu kadar bol miktarda tezgahlarda yerini alan palamut için balıkçılar tuzlama önerisinde bulunurken, bu balığın her an kaybolma ihtimali olduğunu belirttiler.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, palamudun tuzlama zamanı olduğunu ifade ederek "Bu sene palamudun bol olacağı görüntüsü var. Vatandaş ne kadar erken tuzlarsa o kadar iyi. Çünkü palamut bir anda kaybolabilir bir anda çoğalabilir ne olacağı belli olmaz. Palamut balığı hızlı bir balık. İki gün bol gözükür üçüncü gün çok az olur. Palamudun bol olması ister istemez diğer balık çeşitlerinin fiyatını aşağıya çekti diyebiliriz. Mezgit 100 TL'ye kadar istavrit ise 50 TL'ye kadar geriledi. Geçtiğimiz günlerde bu balık çeşitlerinin fiyatı 250 TL'ye kadar seyredebiliyordu. Sezonun en uygun fiyatları diyebiliriz" dedi.

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu ise "Bu sene palamut bol inşallah böyle devam edecek. Palamudun bol olduğu yerde hamsi az olur bugün olur yarın olmayabilir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Palamut Bolluğu Balık Tezgahlarını Şenlendiriyor - Son Dakika


Advertisement