Afet konutu hak sahipleri için e-Devlet dönemi: Peşin ödemede yüzde 74 indirim

6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta kura ile afet konutu ya da iş yeri tahsis edilen vatandaşlar, 7269 sayılı Kanun kapsamındaki borçlandırma işlemlerini e-Devlet kapısından tamamlayabilecek. Taksitler 18 yıla yayılacak. Ziraat Bankası şubelerine başvurup borcunu peşin kapatanlar konutta yüzde 74, iş yerinde yüzde 48 indirim alacak; süre 31 Aralık 2026'da doluyor.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin ardından hak sahibi olan ve kendilerine afet konutu ile iş yeri tahsis edilen vatandaşlar için borçlandırma ve ödeme işlemleri başlatıldı.
İŞLEMLER E-DEVLET ÜZERİNDEN
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgesinde yapımı tamamlanan kalıcı konut ve iş yerlerinde hak sahibi olan vatandaşlar için borçlandırma sürecinde yeni döneme girildi. 7269 sayılı Kanun kapsamında yürütülen süreçte; kura çekimi tamamlanarak kendilerine konut veya iş yeri tahsis edilen vatandaşlar, borçlandırma işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecek.
18 YIL VADE, PEŞİNE YÜZDE 74 İNDİRİM
Borçlandırma işlemlerini tamamlayan vatandaşlar için ödemeler ilk taksit tarihinden itibaren 18 yıl vadeli olarak uygulanacak. Borcunu peşin ödemek isteyen hak sahipleri için ise önemli bir indirim imkanı sunuluyor. Herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvuran vatandaşlar, afet konutlarında yüzde 74, iş yerlerinde ise yüzde 48 oranında peşin ödeme indiriminden yararlanabilecek.
SON TARİH 31 ARALIK
Peşin ödeme indiriminden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin borçlandırma ve ödeme işlemlerini en geç 31 Aralık 2026 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.
Yorumlar (1)