"Doğu'ya Şok Teşvikler Gelecek" - Son Dakika
Ekonomi

"Doğu'ya Şok Teşvikler Gelecek"

"Doğu\'ya Şok Teşvikler Gelecek"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Doğu'ya Şok Teşvik Sisteminin Dizaynı İçin Çalışma Yaptıklarını Söyledi.

07.08.2008 16:30

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Doğu'ya şok teşvik sisteminin dizaynı için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kars'tan kara yoluyla Ardahan'a gelen Bakan Çağlayan, Öğretmenevi'nde düzenlenen Ardahan Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde yapılan çalışmalarla Türkiye ekonomisinin kaderinin değiştiğini söyledi. Çalışmalar sonucunda Türkiye'nin dünyadaki en büyük 17. ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, şöyle konuştu:

“Türkiye bugün 659 milyar dolarlık gayri safi milli hasılaya sahiptir. Birisi benimle iddiaya girseydi bundan 5 yıl önce, 'ihracatta 36 milyar dolardan 127 milyar dolara yükseleceğiz' diye, ben inanmazdım ve iddiayı da kaybederdim. Durum bu iken, 'her şey güllük gülistanlık' diyemeyiz. Geçmişte yapılan bazı popülist politikalardan dolayı ortaya çıkan ve halen günümüzde olan kronik vakalarımız var. Bunları sırasıyla çözüyoruz. Bize dünya ekonomisindeki 17. sıra yetmiyor. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında girmektir.”

Ziyaret ettikleri illerin ekonomik sorunlarını değerlendirdiklerini ve sorunlara çözüm aradıklarını ifade eden Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

“Ekonominin şaha kalkması için Ankara'da değil bölgeye iniyoruz. O nedenle Ardahan'dayız. Bölgesel olarak şok teşvik sisteminin dizaynı için çalışma yapıyoruz. Yani Ardahan'ı başka bir ille karıştırmayacağız. Çünkü bir önceki teşviklerde Ardahan sınıfta kaldı. Bölgede Allah'ın bir lütfü olan hayvancılığa gerekli yatırımı yapacağız. Türkiye'deki bütün illerin emarını çekiyoruz, kılcal damarlara kadar. Röntgen devri kapandı. Güney doğu ve doğuya pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu bölgelerin daha hızlı kalkınması için.”

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Latif Tosonoğlu ise Ardahan'ın kalkınmasının en az 20 yıl vergiden muaf tutulmasına bağlı olduğunu belirterek, bu yönde bir çalışma beklediklerini söyledi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Doğu'ya Şok Teşvikler Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement