Dünyanın En Büyük Yatlarından 'Al Salamah' Marmaris'e Servet Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Büyük Yatlarından 'Al Salamah' Marmaris'e Servet Bıraktı

Suudi Arabistan kraliyet ailesine ait 'Al Salamah', Muğla'nın Marmaris ilçesinden 500 ton mazot aldı. Aile, yakıt için akaryakıt firmasına 1 milyon 200 bin lira ödedi.

08.05.2015 16:00  Güncelleme: 10:39

Suudi Arabistan kraliyet ailesine ait, dünyanın en büyük yatlarından 'Al Salamah', yakıt ikmali için geldiği Muğla'nın Marmaris ilçesine servet bıraktı. Öğle saatlerinde yakıt ve kumanya almak için Marmaris'e gelen 140 metre uzunluğundaki Al Salamah, limanın küçük rıhtımına yanaştırıldı.

ZİYARETÇİLER GİZLİ

Yatta, kraliyet ailesi mensuplarının bulunup bulunmadığı hakkında liman yetkilileri açıklama yapmadı.

500 TON YAKIT ALDI

Kraliyet ailesine ait yat için İzmir'den 12 TIR yakıt getirtildi. Rıhtıma yanaşan TIR'lardaki akaryakıt, yakıt ikmal teknesine boşaltıldı. Saatlerce süren yakıt ikmalinin ardından, Al Salamah'ın yakıt deposu 500 ton mazot aldı. Suudi kraliyet ailesi yakıt için akaryakıt firmasına 1 milyon 200 bin lira ödedi. Yakıt ikmalinin ardından lüks yata 3 kamyon da kumanya yüklendi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YATLARI ARASINDA GÖSTERİLİYOR

Almanya'da 1999'da inşa edildikten sonra denize indirilen ve o dönemde dünyanın en büyük yatı olan Al Salamah'ın ilk sahibinin, 2011 yılında hayatını kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud olduğu belirtildi. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatın, veliaht prens öldükten sonra Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup yakınlarına miras kaldığı kaydedildi. Yatın, dünyanın en büyük 10. yatı olduğu öğrenildi.

ÖZELLİKLERİ MÜTHİŞ

22 kabininde 40 misafir ağırlayacak kapasiteye sahip ve 94 kişilik mürettebatı bulunan yatın taban alanı 12 bin, toplam yüz ölçümü ise 130 bin metrekare. 12 bin 234 groston ağırlığındaki yatta bir sinema, kütüphane, iş merkezi, tam donanımlı poliklinik, güzellik ve spor salonu ile spa da bulunuyor. Mega lüks yatın ilçeden ne zaman ayrılacağı hakkında bilgi verilmedi.

Dünyanın En Büyük Yatlarından \'Al Salamah\' Marmaris\'e Servet Bıraktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Büyük Yatlarından 'Al Salamah' Marmaris'e Servet Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Mantıklı :
    Çiftçiye mazot 4 lira Arab'ın yatına 1lira 24 3 Yanıtla
  • Rizaa:
    Soz de musluman bu suudi arap bozmalari 26 1 Yanıtla
  • FILANKES49:
    Allah'ım bu gece arap dünyasının petrol kuyularını kurut, arap toplumunu kuru ekmeğe muhtaç et. 21 4 Yanıtla
  • Ne bilim:
    Tayipte bunlara özeniyo 19 3 Yanıtla
  • sivridil:
    Biz burada 4.11 den motorin alirken,bu hesaba gore, yakiti araplara 2.40 dan vermisler, hani ciftciye 1.50 den verilemezdi, 13 0 Yanıtla
  • Karasukrs:
    Bunlar müslüman değil 8 3 Yanıtla
  • giresun:
    Tuvaletleri bile altınmış 10 1 Yanıtla
  • Bilal :
    Pis Araplar tirliyon olsa ne yazar 6 5 Yanıtla
  • ampül değiştirir:
    Zengine mazot 2 lira 40 kuruş çiftçiye 4 lira 10 kuruş. Ne adalet ama. 9 0 Yanıtla
  • kürtler araplardan daha zengin olacak:
    TÜRKLER AMERİKA VE AVRUPA YA VERDİĞİ SÖZDE DURMADI DİKLEŞTİ. . TEZKEREDE ABD Yİ KIZDIRDI. AMA KÜRTLER SÖZÜNDE DURUR. AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN. ŞİMDİYE KADAR BİZ BU CESUR YİĞİT MİLLETİ NASIL FARKEDEMEDİK DERLER. . EEE KÜRT HEM VERDİĞİ SÖZDE DURURU HEM YİĞİTTİR. . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . . ÇATLAYIN DA PATLAYIN. HAHAHAHAHA . 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement