Düşen Türk Kargo Uçağına 38 Milyon Dolar Ödenecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düşen Türk Kargo Uçağına 38 Milyon Dolar Ödenecek

10.02.2017 13:03  Güncelleme: 14:56

Kazakistan'da 16 Ocak'ta düşen Türk Kargo uçağını sigorta eden Kazak sigorta şirketi, 38 milyon dolar hasar bedelini ödemeyi kabul etti.

Kazakistan'da 16 Ocak tarihinde düşen Türk Kargo uçağını sigorta eden Kazak sigorta şirketi, 38 milyon dolar hasar bedelini ödemeyi kabul etti.

Hong Kong'tan İstanbul'la kargo taşımacılığı yapan Boing 747 tip Türk kargo uçağı, 16 Ocak'ta 07.40 sıralarında yoğun sis sebebi ile havaalanına yakın bir yerleşim bölgesine düşmüş ve 37 Kırgız vatandaşı ve uçakta görevli 3 personel hayatını kaybetmişti.

Belirtilen seferi ve uçağı sigorta eden Kazak sigorta şirketi Avrasyo, ilk dilim olarak 38 milyon dolar vereceğini belirtti. Bu üçüncü kişilerin hasarlarına yönelik ödeme olacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Düşen Türk Kargo Uçağına 38 Milyon Dolar Ödenecek - Son Dakika


Advertisement