Düzce'den AB'ye 3.644 Ton Fındık İhracatı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Düzce'den AB'ye 3.644 Ton Fındık İhracatı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kasım ayında Düzce'den Avrupa Birliği'ne 3.644 ton işlenmiş iç fındık ihraç edildi.

Düzce'den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kasım ayında 3 bin 644 ton işlenmiş iç fındık ihracatı gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin fındık üretim ve ihracatında önemli yere sahip Düzce'nin ocak-ekim dönemindeki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu, yeni sezon mahsulünün iç ve dış pazarda yoğun işlem gördüğü belirtildi.

Açıklamada, 2023'te kentten 9 bin 728 ton fındık ihraç edildiği aktarılarak, bu yılın ocak-kasım döneminde 17 bin 726 ton iç fındığın AB ülkelerine gönderildiği ifade edildi.

AB ülkelerine kasım ayında 3 bin 644 ton ihracat gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, yılın son ayında da yüksek ihracat beklendiği kaydedildi.

Kaynak: AA