Ebrd Türkiye Direktörü Davey: Kadın İstihdamı Türkiye İçin Önemli Sorun - Son Dakika
Ekonomi

Ebrd Türkiye Direktörü Davey: Kadın İstihdamı Türkiye İçin Önemli Sorun

EBRD Türkiye Direktörü Mike Davey, kadın hakları ve kadın-erkek eşitliğinin, Türkiye'nin AB üyeliği için anahtar konular olduğunu belirterek, "Kadınların emek piyasasına katılımı ile kadın istihdamının artırılması ülkenin karşı karşıya kaldıkları büyük zorluklar" dedi.

07.03.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EBRD Türkiye Direktörü Mike Davey, kadın hakları ve kadın-erkek eşitliğinin, Türkiye'nin AB üyeliği için anahtar konular olduğunu belirterek, "Kadınların emek piyasasına katılımı ile kadın istihdamının artırılması ülkenin karşı karşıya kaldıkları büyük zorluklar" dedi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), AB ve Türkiye, kadınlar arasında girişimciliği desteklemek amacıyla 338 milyon avroluk kredi imkanı getiren yeni bir program başlatacak.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre "Kadınlar İşte Programı"nın büyüklüğü 300 milyon Avro olacak. EBRD'nin Türkiye'ye sağlayacağı 300 milyon avro, kadın girişimlerine tahsis edilmek üzere ticari bankalarda açılacak hesaplara yatırılacak. AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 38 milyon avro ile programa ek destek verecek. Programın resmi başlangıcı önümüzdeki aylarda yapılacak. EBRD açıklamasında "Hızlı ekonomik büyümesine rağmen Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksinde 135 ülke arasında 120'nci durumda. Dünya Bankası'na göre Türkiye'de kadınların sadece yüzde 29'u emek piyasasında aktif. Bu Türkiye'de kadın girişimcilerin iş programlarına daha fazla katılmasının önemini vurguluyor" denildi.

"Kadınlar İşte Programı" kadın girişimcilerin finansmana daha kolay erişmelerini öngörüyor. Kolay erişim "tahsisli finansman hattı, bir kredi geliştirme mekanizması, bankaların bu önemli müşteri segmentine daha iyi hizmet etmesini sağlayacak teknik yardım ve kadınların kendi işlerini büyütmelerine yardımcı olacak tavsiyeler" unsurlarıyla sağlanacak.

EBRD Türkiye Direktörü Mike Davey, konuya ilişkin açıklamasında "AB ve Türk yetkililerin kadınların öncülüğündeki şirketlerin finansmana erişimlerini kolaylaştıracak çabalarımızı güçlendirecek bu yenilikçi programı başlatma ve tasarlamamızda bize güvenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Son on yılki deneyimimiz belli ihtiyaçlara göre düzenlenmiş desteğin bu tip işlerin olağanüstü performans göstermesine yardım edebildiğini gösterdi. Kadın hakları ve cinsiyet eşitliği, Türkiye'nin AB üyeliği için anahtar konulardır. Kadınların emek piyasasına katılımı ile kadın istihdamının artırılması ülkenin karşı karşıya kaldıkları büyük zorluklardır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ebrd Türkiye Direktörü Davey: Kadın İstihdamı Türkiye İçin Önemli Sorun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement